Derfor skal dere dra på jentetur til København

7 gode grunner til at dere ikke kommer til å angre på denne reisen

(ODD ROAR LANGE): Kontinentale matopplevelser, lange handlegater, vin- og cocktailbarer i toppklasse - og de deiligste hotellsengene. Trenger dere egentlig noe mer for en skikkelig jentetur til en storby? Og hva med å dra til den mest kontinentale av dem alle i Norden? Dra til København. Her kommer noen gode tips med på reisen.
Som med alle storbyturer: Det er lurt å lage en plan for hva dere vil se og oppleve. Ikke fordi den trengs å bli fulgt slavisk. Men fordi dere ikke skal kaste bort for mye tid på å tråkke gatelangs uten mål og mening. Tiden flyr fort i godt selskap.
Bruk gjerne Google Trips til planlegging av turen.

Shopping på reisen. Det er mulig om bord på DFDS - Københavnbåten.   Foto: Odd Roar Lange

Reisen dit

Mange foretrekker fly, og Kastrup er hovedflyplassen i København. Både SAS og Norwegian flyr til København. Flyplassen ligger en snaut kvarter utenfor sentrum med tog. På vegen (med tog) passerer dere skandinavias største shoppingsenter, The Fields, som har egen togstasjon. Eller, hvorfor ikke starte reisen med en jentetur med DFDS - Københavnbåten som legger fra land i Oslo og København hver dag klokken 16.30. Skipene møter hverandre på halvvegen og er fremme ved anløpshavnen neste morgen klokka 09.45.
Et godt tips for deg som skal reise i februar eller mars 2018. Da er det spesielle tilbud på skipets topplugarer - commodore class. Nå kan dere reise med 50 prosent rabatt. Følg med på skipenes nettsider, for det kan dukke opp tilbud som gjør jenteturen bedre og rimeligere. Skipene har mange ulike restauranter og gode shoppingmuligheter.

Er dere klar for en reise på Commodore class - med egen lounge utenfor lugarene. Foto: Odd Roar Lange

Er dere klar for en reise på Commodore class - med egen lounge utenfor lugarene.
Foto: Odd Roar Lange

Hvor skal dere bo

Gå til sengs på Nimb hotell. En veldig bra opplevelse.                   Foto: Odd Roar Lange

Vil dere virkelig oppleve noe veldig bra, og har litt penger til overs så skal dere sikte dere inn på femstjerners opphold på Nimb. Hotellet ligger vegg i vegg med Tivoli. Her er det nydelige rom, en fenomenal bar (og afternoon tea), klassiske rom, stor vinkjeller, en meget god frokost. Ja, alt dere forventer fra en topphotell. Dere vil få gode tips til ting å gjøre hos hotellets concierge. 
PS: Afternoon tea og baren kan selvsagt oppleves selv om dere ikke bor på hotellet. 
Et annet godt forslag er Tivoli hotell, som ikke ligger helt ved Tivoli, men ikke langt unna.
Skal jeg foreslå et par til så vil jeg peke på 71 Nyhavn Hotel og Hotel Absalon i Istedgade, like ved jernbanestasjonen.  Sistnevnte hotell har flere store rom som egner seg for tre-fire jenter som vil dele rom. 

Ut på byen

København er byen som (nesten) aldri sover. Vil dere ha et godt overblikk over gode restauranter som ta gjerne en kikk på Anders Husas Foodmap eller på Visit Copenhagens glimrende restaurantoversikt.
Kødbyen er en spennende del av København som har mange gode restauranter. Ta gjerne turen til Paté Paté. Bak den blå døren skjuler det seg en matskatt. Husk å alltid bestille bord på restaurantene før dere drar ut.
Dersom dere skulle komme til å savne taco, så finner dere «verdens beste taco» hos Hija de Sanchez
Men dere kan nesten ikke ha vært i København uten å ha vært innom noen av de gode cocktailbarene. Min favoritt heter Brønnum og ligger like ved Kongens Nytorv (se filmen over her). Visste dere at Bergens beste cocktailbar har åpnet en filial i København?

Velkommen til Brønnum i August Bournonvilles Passage 1.  Foto: Odd Roar Lange

Shopping

Jeg har nevnt Fields, og hopper raskt over gågata Strøget som dere finner på egenhånd. Husk å ta turen ut til sidegatene hvor utvalget er spennende og prisene lavere. 
Ta gjerne en tur til Kunsthistorisk museum (Design Museum Denmark), hvor dere får være med på en utrolig reise i dansk design.
Kan være vel verd å ta en kikk før dere eventuelt tar en handlerunde i merkevarebutikkene rundt Højbro Plads i sentrum. Designmuseets kafe er et hyggelig sted å stoppe før dere drar ut på shopping. Dersom være er dårlig så er det et alternativ å ta en tur til Illum Bolighus på Amager torv 10 eller Magazine de Nord ved Kongens Nytorv.

Det samme kan jeg si om Kent Kaffelaboratorium som av mange regnes som Københavns beste kaffebar. Og det sier ikke lite.
Mat- og drikkebyen København er i toppklasse for dem som vil ha en perfekt langweekend (eller kanskje mandag til onsdag, som er enda rimeligere).
Men du kan også kjøpe med deg god mat og drikke hjem. Ta en tur til Løgismose delikatesse ved toldbodene. Her kan dere gjøre et skikkelig kupp på gode viner.

Vinter i Tivoli

Skal du til København i februar? Da er det bare å glede seg. For i år runder Tivoli 175 år, og i den anledning åpnes portene til en helt ny sesong som har fått navnet «Vinter i Tivoli»
Dette er en sesong hvor store deler av Haven er åpen. Den nye vintersesongen kan oppleves fra på fredag den 2. februar (Kyndelmesse) til og med den 25. februar 2018. Her kan du lese mer om vinterferieprogrammet til Tivoli. 

Det hemmelige tipset

Pst, ikke si det til noen: Men om dere vil ha en uforglemmelig kveld i København så skal dere dra Café Intim i Allégade 25 som i 1922 åpnet under navnet Vinrestaurationen Intime.
Her er det jazzartister, entertainere, og andre spennende artister som fyller scenen - mens dere kan ta en drink, en øl, eller champagne. På mandager er det mulig å få prøve seg fra scenen dersom du kan synge, spille piano og/eller gitar. Les mer om den musikalske menyen her.

SE FLERE BILDER FRA KØBENHAVN

Aktiv i København

Selv om København er en kompakt by så er det store områder å rekke over. Det er en god idé å leie sykkel dersom dere vil bruke minst mulig tid på selve transporten, men mer tid ved de ulike attraksjonene.
Dere kan også bli med Kajak-Ole på padletur på kanalene. Turen inkluderer også et kafebesøk underveis. Har du prøvd segway? Hvis ikke, så bør dere benytte sjansen til å være med på guidet tur med Segwaytours i København.

Dette har jeg skrevet om jenteturer til Amsterdam 
Dette har jeg skrevet om jenteturer til Nice

Les mer: Den beste dagen for billige flybilletter er kanskje ikke den du tror
Les mer: Slik får jeg alltid det billigste hotellrommet

Her kan du lese mer om København - og her finner du enda flere godbiter.
Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no