Vil du være med på verdens største beste cruise? Da er dette noe for deg

Vil du være med på verdens største beste cruise? Da er dette noe for deg

Her går den overkommelige drømmen om eksklusiv ferie i oppfyllelse

Seadream II - et luksuscruise for deg som vil ha noe annet enn de store cruiseskipene.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det blåser en svak fralandsvind over de grønnkledde åsene. Fuglekvitter blander seg med duften av pizza. Begge deler forsvinner når de når frem til bølgene som slår mot de hvite steinene i vannkanten. Det er tidlig morgen i den italienske fiskerlandsbyen Portofino. En gang ukjent for andre enn globetrottere på vandring med kart og interrailbillett.
Nå en ettertraktet landsby for ferierende fra hele verden.
I nær 70 år har turismen vært like viktig for Portofino som fiskeri. Den lille landsbyen nordvest i Italia, omtrent der kartet svinger av mot venstre og i retning mot Frankrike, har bare 439 innbyggere om vinteren. Om sommeren derimot, syder det av liv og røre. 
Og enten du tar turen opp til fantastiske Belmond Hotel Portofino & Belmond Splendido Mare så kan du oppleve et luksusliv av ypperste merke, eller om du velger å ta et glass vin under parasollene på kaikanten, mens du ser de stolte, gamle seilbåteierne pusse sine trebåter, så kommer du til å elske det. Dra til Portofino - opplev deilige Italia.

Du kan gjerne reise til Portofino via landeveien. Eller du kan gjøre som meg, bli med den norskeide megayachten «Seadream II» på en ukes tokt til noen av de fineste perlene mellom Monaco og Roma. Skipet har plass til 112 passasjerer og et mannskap på 95. Yachten er dermed, med side 344 fot, liten nok til å komme nær de små og pittoreske havnene langs kysten, der de store cruiseskipene må seile forbi. Men stor nok til å gi deg følelsen av å være på cruise. Eller yachting - som er et bedre navn. Og mannskapet, som har lært seg navnene på samtlige passasjerer i løpet av 24 timer, sørger for en service du neppe har opplevd maken til verken til lands eller vanns.

- La meg pusse solbrillene dine, Sir.
Servitøren har nettopp kommet til bassengkanten på soldekket med en gin & tonic. Men nøyer seg ikke med serveringen. Her skal alle forventninger innfris, og deretter toppes med det lille ekstra. 

Enklere blir det ikke

Konseptet med Seadreamcruisene er enkle. Alt om bord er inkludert - og du merker luksusen så snart du kommer inn på skipet. Maten, drikke, aktiviteter, underholdning, service og ekstraservice er på plass og innbakt i prisen. Du kan med andre ord helt enkelt være om bord på en ukes seilas uten å bruke en ekstra euro. Men det er naturligvis mulig å høyne det hele dersom du absolutt vil. Sigarer, ekstra dyr champagne, noen av utfluktene, spa- og wellnessbehandling og innkjøp fra butikken om bord kan selvsagt settes på regningen.
Men, du får allikevel de gode vinene, maten, drinkene, opplevelsene og service uten å ta frem kredittkortet. Du velger selv.

Sykkel, padleboard, seiljolle og annet utstyr til aktive opplevelse er naturligvis inkludert. Det er vel omtrent slik livet er for dem som har egen yacht?
Her må du riktignok dele den med noen andre. Men på et lite skip kommer man tett på de andre passasjerene dersom man ønsker det. Og dette beriker reisen enten du velger seilasene i Middelhavet i sommerhalvåret eller i Karibia om vinteren. (Det er også mulig å bli med på den transatlantiske kryssingen).

Velkommen til bryllup

- Benedizione per la coppia.
Presten i Chieso San Pietro (Peterskirken), den gamle steinkirken i byen Portovenere, kystkommunen med 4000 innbyggere, vier Erica og Samuel til ektefolk denne varme maidagen. Og siden «Seadream II» hadde anløp til verdensarvbyen Portovenere denne dagen fikk vi med oss vielsen. En nye flott dag, et fint øyeblikk, og en fin start på reisen til de fem landsbyene Cinque Terre

Se bilder fra reisen med Seadream II (Foto: Odd Roar Lange)

Dagen på Seadream-seilasene starter gjerne med en kopp kaffe ved rekka, mens man er iført badekåpe, slippers og solbriller og ser skipet legge til eller slippe ankeret. Den uformelle stilen om bord settes med andre ord ved daggry.
Og den fortsetter gjennom hele dagen. Her trengs ikke mørk dress, smoking, lange kjoler eller høye hæler. Man skifter selvsagt til middag, og slippers er ikke fottøyet du har på når middagen serveres. Men enkelt pent sommertøy holder i massevis. 
Og skulle du mangle noe så er det alltids en sjanse til å få kjøpt det i land. Enten det skjer når skipet legger til ved kaia, eller den ligger til ankers ved reden og du blir med en av shuttlebåtene som går ustanselig til og fra skipet. Du trenger ikke tenke på kø, på ventetid for å få plass eller trøbbel med tidspunkt som ikke passer.

På utflukt

Når yachten er ved land kan man enten være med på de planlagte og arrangerte utfluktene eller man kan rusle, sykle eller kjøre på egen hånd. «Egenhåndturene» er naturligvis de billigste, og du skal ikke være veldig reisevant for å klare dette. Men, dersom du ønsker alt servert på et fat så melder du deg på utflukten dagen i forvegen. Det kan du også gjør når det er aktiviteter om bord. Som vinsmaking med noen av verdens beste vineksperter.
Med en «liten» yacht som Seadream trenger du ikke bekymre deg for å gjøre nybegynnertabber som gjerne dukker opp for dem som reiser med de største cruiseskipene (rederiene konkurrerer fortsatt ok å bygge de største skipene i verden):

° Barn som lager støy
° Kø ved buffetene
° Å havne på innvendig lugar
° Å komme for sent til din bordsetning
° Du bommer med antrekket ved middagen
° Du glemmer å betale driks
° Du setter løpende utgifter på lugaren og får prissjokk når dere skal mønstre av 

Forlenget reisen

Den ukelange seilasen fra Monaco til Roma er snart over. Men det er ikke vår ferie. Vi gjorde som så mange andre: forlenget ferien noen dager. Det gjorde vi strengt tatt i starten av reisen også. Med et opphold i Nice. 
Les mer om: 7 ting å gjøre på 7 timer i Nice
Mens avslutningen av turen i dette tilfellet med utvidet med fine dager i Roma. Med besøk i Vatikanstaten, Colosseum, ved Spansketrappen, Trevifontenen og bydelen Trastevere.
Her kan du lese mer om: 7 ting å gjøre på 7 timer i Roma  

Les mer om cruise med Seadream her
 

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

 

 

  

  

Nordmenn «svikter» Danmark – vil ha solgaranti

Nordmenn «svikter» Danmark – vil ha solgaranti

Dette er våre nye feriefavoritter

Dette er våre nye feriefavoritter