Nordmenn «svikter» Danmark – vil ha solgaranti

Nordmenn «svikter» Danmark – vil ha solgaranti

Her vil vi leie feriehus i sommer

Nordmenn vil ha sol og sommer og flere opplevelser etter mange år med ferier i Danmark.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Danmark har vært nordmenns feriehusfavoritt. Nå er det en endring på gang.
– Rekordmange har bestilt sommerferie til utlandet i år. Men denne sommeren ser mange nordmenn bort fra feriefavoritten Danmark, til fordel for nye og uoppdagede destinasjoner, sier Pia Buen, country manager i Novasol i en pressemelding.
En ekstra lang vinter har ført til rekordmange bestillinger av ferier til utlandet i år. Feriehusformidleren Novasol, merker store forskjeller på årets bookinger sammenlignet med tidligere. I år ønsker nordmenn å sikre seg sol og varme i sørliggende land, mens bookinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Noe som er betydelig med tanke på at Danmark utgjør største andelen av Novasols bookinger fra nordmenn. 

Feriehus med eget basseng, som her i italienske Albarella, er blitt populært blant mange nordmenn. Foto: Odd Roar Lange

– Det er helt tydelig at den lange vinteren gjør at vi ønsker å sikre oss sol og varme til sommeren, men vi forventer flere bookinger til Danmark etter påske, når ulltøy og ski er pakket vekk. Det er litt enklere å planlegge en tur med familien til Danmark enn lengre reiser til syden. Nordmenn kjenner landet godt, og det er mer enn nok feriehus tilgjengelig. Vi skal derfor ikke avskrive årets danmarksferier helt ennå, uttaler Buen.

Sol og varme

Selv om mange soltørste nordmenn søker seg mot de tradisjonelle charterdestinasjonene ser Novasol også tendenser til at flere nordmenn er nysgjerrige på land som Albania, Montenegro og Slovenia.
– Vi har fått flere og bedre hus og leiligheter i disse landene. Mange reisevante nordmenn har nok lyst til å oppleve mer enn hotellkomplekser og buffetrestauranter. Det er litt som med Italia, som aldri har blitt regnet som noen charterdestinasjon, men som nå sammen med Spania og Kroatia utgjør topp tre på listen over bestillinger i Sør-Europa, forklarer Buen.  

Det nye store

At Albania kan bli det nye store i Sør-Europa for fremtiden ser ikke norgessjefen bort fra.  
– Italia har vokst jevnt og trutt de siste årene og vi ser at storfamilier leier hus på nye og ukjente områder med den største selvfølgelighet. Flere spørsmål dukker naturligvis opp rundt for eksempel ferie i Albania. Så der vi for ti år siden kommuniserte hvor enkelt det var å klare seg på «egenhånd» i Toscana, handler det nå om å fortelle folk at Middelhavets skjulte perle, Albania, slett ikke er skremmende. Derimot er landet fascinerende, billig, vakkert og perfekt for de som vil prøve noe nytt, og ikke møte naboen på ferie, avslutter en Pia Buen.

Les mer: Slik blir nordmenns reisetrender i 2018

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Nå kommer de kinesiske turistene - og da blir det trøbbel

Nå kommer de kinesiske turistene - og da blir det trøbbel

Vil du være med på verdens største beste cruise? Da er dette noe for deg

Vil du være med på verdens største beste cruise? Da er dette noe for deg