Dette er sommerens varmeste nyheter

De beste tipsene for deg som vil ha sol, strand, sommer og opplevelser

Sitia er en av sommerens nyheter på Kreta

(ODD ROAR LANGE): Noen er forlengst kommet i gang med sommerens ferieplanlegging. Andre har knapt fått parkert snøfreseren, satt skiene boden og hengt dunjakka i boden. Od de har ikke en gang enset sommeren en varm tanke. Men skal du få fatt i feriens billige turer så bør du følge med nå. Noen av de billigste turene er allerede solgt. Men det er fortsatt sjanser for deg som vil gjøre et kupp og ikke tømme reisekontoen før du har forlatt landet. Sist uke gikk chartersalget i Norge opp med 24 prosent. De blir ikke roligere de neste ukene.
Her er noen av charternyhetene for sommeren:

For reiser med barn

Albania med Apollo
Albania seiler opp som en ferievinner for dem som vil ha mye for pengene. Durres Riviera i Albania er et bra reisemål for alle som reiser med barn. Her er sandstranden like lang som den er bred, strandpromenaden syder av liv og røre. Apollo åpner nytt Mondo Family hotell like ved sjøen. Prisnivået regnes som det gunstigste langs Middelhavet hjelper også.
Fra kr 5200 per person.

Kreta med Apollo
Her åpner åpner Apollo sitt Mondo Family hotell Almyrida hotel & village i den rolige byen Koutsounaris utenfor Ierapetra. Hotellet ligger ved fine Long Beach, og her kan man bo i egne bungalower under oppholdet. Fra kr 5700 per person.

Kroatia blir også denne sommeren en ferievinner for mange. Foto: Odd Roar Lange

Kroatia med Tui
De aller fleste av oss velger reisemål i Europa om sommeren. Det fine med det er jo at det er en relativt kort reisetid uansett hvor du vil reiser, noe som passer barnefamilier godt. Dubrovnik-rivieraen ligger lengst sør i Kroatia. Akkurat som i resten av landet møtes du av rullesteinstrender (husk badesko) med krystallklart vann, sjarmerende landsbyer, frodige fjell og god mat med alt fra skalldyr til lokaldyrkede rotfrukter. Den store forskjellen fra resten av Kroatia er at du i tillegg kan oppleve turistmagneten Dubrovnik. 
- Dubrovnik-rivieraen ligger lengst sør i den kroatiske regionen Dalmatia, nær grensen til Montenegro. Klimaet er solsikkert og ettersom kysten består av klipper og rullesteinstrender er vannet gjennomsiktig og klart blått på en magisk måte. Mildt sagt Instagramvennlig. Lenger inn på land dyrker man sitrusfrukter, oliven og vin, sier Nora Aspengren i Tui.
Tui har denne nyheten i Kroatia for sommeren for barnefamilier: Blue Star Port 9 i Dubrovnik. Fra kr 10600

Kreta med Tui
Eller dere kan velge den alltid populære øya Kreta. Her har Tui en nyhet på menyen. Dette gjelder familievennlige og helt nye Blue Star Euphoria på Kreta. Koster fra 16500.-

Gran Canaria med Ving
Vings designhotell for barnefamilier, Ocean Beach Club er et godt valg. Dette er upretensiøst luksuriøse designhotell for den moderne familie. Innbydende lounge, basseng og restaurant er naturlige samlingspunkter for familie og venner. Suitene er veldesignet og smakfullt innredet med en rekke smarte funksjoner. Ving har også satset på store terrasser og suiter med direkte utgang til basseng, eller Swim out som det også kaller det. Felles for alle OBC-hotell er at de ligger rett ved havet. Disse hotellene finner du på: Kreta, Kypros og Gran Canaria.

Rhodos med Ving
- Jeg vil anbefale Hellas og Kypros for de som reiser med barn, sier Siri Røhr Staff.
- Kreta og Rhodos er hyggelig for både store og små, samtidig som det er mye å finne på der. Vi har også mange gode hotell for barnefamilier der. På Kypros er strendene svært barnevennlige, og der har vi både Sunwing og OBC som ligger rett ved siden av hverandre. 
Tyrkia er også perfekt for barnefamilier; flotte hotell, herlige strender og mye valuta for pengene!

For reiser uten barn

Y24A1131.jpg

Sitia med Apollo
Til sommeren får Apollo sin «egen» flyplass på Kreta: Sitia. Som første reisearrangør i Norden kan de reisende dermed fly direkte til det nordøstre hjørnet av Kreta, og til tross for at øya er den mest populære i Hellas har havnebyen Sitia klart det umulige å forbli nærmes uberørt av turismen.
Er man derfor forelsket i Kreta, men vil oppleve en helt ny side – eller bare foretrekker et mer genuint feriested, så er Sitia perfekt. Det tar bare 15 minutter fra flyplassen til kystbyen.
Sommerens mest populære destinasjon har fortsatt spennende hemmeligheter å by på, sier Beatriz Rivera i Apollo. Priser fra kr 4200.-

Sarandä med Apollo
Selv om Sarandä i Albania ikke er en direkte nyhet er det jo et relativt nytt reisemål for nordmenn – så hvis man vil oppdage dette fantastiske ferielandet i sommer, bør man virkelig ta turen til Sarandä hvis man reiser uten barn.
Mange spennende utflukter, kort vei til Hellas (kan kombineres med en uke på Korfu), god mat, gunstige priser og ikke minst en flott kombinasjon av kultur, historie og sol og bad. Priser fra kr 3100.-

Kypros med Ving
Vings egne voksenhotell Sunprime – helt klart! Beste hotell om man reiser uten barn. På Kypros har Ving nyheten Sunprime Protaras Beach og på Kos finner du nyheten Sunprime Pearl Beach.
-I tillegg må jeg selvsagt nevne Casa Cook på Kos og Rhodos. Svært lekre designhotell hvor du garantert ikke har barn løpende rundt deg, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.
- Skal man reise uten barn ville jeg valgt en mindre greske øy, som Thassos, Skiathos eller Parga på fastlandet. Superfint og romantisk.

Egypt med Amisol
For de som ønsker seg en ferie uten ungeskrik og mas, vil anbefale vårt hotell med 16 års aldersgrense i Sharm el Sheikh, sier Gunder Moe i Amisol.
 Hotel Baron Palm Resort har 5-stjerner og all inclusive. Priser fra 7595.-

Sicilia med Amisol
Taormina på Sicilia er et ypperlig alternativ for reiser uten barn. I særdeleshet kan Grand Hotel Atlantis fremheves. Direkte på stranden i Taormina Mare med flott restaurant og spa. Priser fra kr 15895.-
Priser for par uten barn for øvrig til Sicilia og Taormina i juli starter på 6.895,- per pers. på 3-stjerners Terrarossa Residence.

For oppdageren

Albania – er vinnedestinasjonen også for oppdageren.  Middelhavet har lenge vært det mest populære området for oss nordboere på sommeren, og vi strømmer til reisemål som Hellas og Kroatia. For de som derimot vil oppdage noe helt nytt, vil ikke Albania skuffe.
Landet byr på alt fra spennende historie og kultur til krystallklart badevann, fine strender, nyrenoverte og nybygde hoteller og et prisnivå uten like. Nå har man virkelig muligheten til å våre «førstemann» på stedet, bli godt kjent med lokalbefolkningen som yrer av nysgjerrighet og mer enn gjerne forteller om historien sin og bli kjent med det autentiske Albania. Det er liten tvil om at Albania vil ha etablert seg som et populært reisemål også blant oss nordmenn i løpet av kort tid.  Så bor det en oppdager i deg, bør du dra dit nå.

Langtur med Ving
Reis eksotisk om sommeren, som f.eks. Mauritius, Maldivene eller Bali. Mye billigere enn i vintersesongen – og like fint. 
Vietnam er også blitt svært populært. En rundreise der er en drømmereiser. Også kombinasjonen Sri Lanka og Maldivene er spennende. 

Pakk kofferten, gjør deg klar for sommerens ferietur til sol og varme

Toscana med Amisol
- Når Amisol arrangerer rundreise i dette landskapet tar vi tradisjonene og historien på alvor. Det betyr blant annet at vi besøker Firenze, som er å betrakte som et eneste stort utendørs museum, i tillegg til selvsagt å huse noen av verdens mest imponerende faktiske museer og en katedral som tar pusten fra alle besøkende, sier Gunder Moe.
- Domen, som ruver 114 meter over bakken, kan ses på lang avstand. Vi besøker også gullsmedene på den kjente broen Ponte Vecchio over elven Arno som flyter stille gjennom sentrum av byen.