Dette er de grønneste storbyene du kan reise til

Her er lista som avslører hvordan storbyene egentlig ser ut

(ODD ROAR LANGE): Grønne reiser og bærekraftige ferier blir mer og mer populært. Men hvor skal man dra for å finne de grønne byene dersom man skal reise på storbyferie?
Denne Grønn By-studien har funnet de grønneste byene for øko-bevisste reisende, og inkluderer både menneskeskapte og naturlige områder.

Island på topp

  • Med sine 410.84 meter2 med grønne områder per person, er Reykjavik på Island den grønneste byen. Nesten 10 % av byens områder består av naturreservater, og er en perfekt by å reise til for de som elsker naturen, og lange gåturer.

  • Praha i Tsjekkia er den byen som har den største prosentandelen med grønne områder. Denne hovedstaden består av nesten 57 % offentlige parker, skogområder, naturreservater og jordbruksområder.

  • Oslo, Norge.  Rangering  nr 30 indeksen, med 20.49 % av grønne områder og 39.05 meter2 av grønne områder per person.

Grønn by-indeksen 2018

Det er nettsiden TravelBird som presenterer Indeksen for Grønne Byer 2018, hvor fokuset er på de mest urbane destinasjonene for miljøbevisste reisende.
Resultatene viser de byene som gir høyest innsats når det gjelder bærekraftighet ved å bevare økologiske områder, men også de byene som innfører nye tiltak til å forbedre kvaliteten og kvantiteten av menneskeskapte grønne områder.
Denne data-drevne indeksen, som har analysert bykart fra hele verden, er den ultimate guiden for naturelskere og økologisk-bevisste reisende, skriver Travel Bird i en pressemelding.

Frognerparken - en grønn lomme i Oslo.                            Foto: Odd Roar Lange

Slik lette de

7 uskrevne regler for deg som skal til Island

Dette bør du vite før du reiser til Island

TravelBird startet dette studiet med å først se på de største OECD landene, og deretter plukket ut 50 byer med hovedfokus på populære storbydestinasjoner.
De analyserte deretter områder innenfor hvert steds bygrense med tre hovedkategorier av grønne områder:
°Naturlig
° Menneskeskapt
° Matproduksjon.
Innenfor hver kategori har det blitt beregnet mengden av forskjellige grøntområder som da inkluderer skog, offentlige hager, parker, golfbaner, frukthager, vingårder, landområder, og mer.

Bra for helsa

- Verdens helseorganisasjon (WHO) har rapportert at grønne, urbane områder hjelper enkeltpersoner til å føle seg mer avslappet, redusere deres stressnivå, og kan også bidra til å beskytte mot skadelige, forurensende stoffer. Med mange reisende som ønsker å flykte fra sine daglige rutiner med stress og arbeid, kan vanligvis en byferie virke motstridende når det gjelder ideen om en en avslappende ferie. Denne indeksen derimot, fremhever de ulike grønne byene rundt om i verden, og presenterer derfor det motsatte, sier Fiona Vanderbroeck, Chief Traveller Officer hos TravelBird.
- Mange populære bydestinasjoner rundt om i verden har gjort betydelig fremskritt når det gjelder både bevaring og produksjon av grønne områder. Med indeksen ønsker vi å inspirere reisende til å se byferier litt annerledes, ved å invitere dem til å knytte kontakt med naturen samtidig som man nyter livskraften, kulturen og livligheten turister ofte ser for seg ved en byferie, sier Vanderbroeck.

Her kan du se hele lista

Indeks for Grønne Byer i 2018

Her er oversikten over 50 internasjonale storbyer