Når du vil bo på det beste hotellet i Ålesund

Helt på kanten - og med gode opplevelser

Her - helt til høyre i sirkelen - ligger Brosundet hotel - bildet er tatt fra Fjellstua på byfjellet Aksla. Foto: Odd Roar Lange

Her - helt til høyre i sirkelen - ligger Brosundet hotel - bildet er tatt fra Fjellstua på byfjellet Aksla. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det kommer neppe som noen overraskelse at det ikke er tett mellom de ekstraordinært gode hotellopplevelsene på Nordvestlandet. Men de finnes. Og en av dem heter Brosundet hotell i Ålesund.
Hotellet er opprinnelig gamle sjøboder midt i sentrum av den største byen i Møre og Romsdal.
Men etter at den lokale reiselivsfamilien Flakk med selskapet 62°NORD tok hånd om bygget, hentet inn arkitektene fra prisbelønte Snøhetta og forvandlet det til et boutiquehotel i 2008 har jugendbyen hatt noe ekstra å by på.

1+1=2

Med 47 rom var allikevel hotellet i minste laget i flere sammenhenger, og i 2016 kjøpte Flakk nabohotellet Clarion Collection Hotel Bryggen.
Det ble bygd en underjordisk passasje mellom de to hotellene, som etterhvert fremstod som ett hotell.
Og med en oppgradering av flere hotellrom, ombygging av deler av hotellet og strukturelle endringer som er kommet gjestene til gode kan Nye Brosundet snart åpne sin nye restaurant, Apotekergata 5. (Åpner i februar 2019).
PS. Ikke glem å starte en kveld i Ålesund i baren på Brosundet hotel. En liten, men veldig hyggelig city-bar.

Min favoritt

Og hotellet er uansett en klar favoritt i Ålesund. Beliggenheten er helt inntil sjøkanten i Brosundet i ålesund, og dersom du får utsikt mot sjøen så kan du faktisk fiske fra vinduet på rommet!
Dersom du dropper fiskingen herfra så er det i stedet muligheter til å være med båt ut på Borgundfjorden utenfor byen på fjordfiske. Snakk med resepsjonen, så bistår de med detaljene og bestillingen.
Et godt hotell kjennetegnes ikke bare av fine rom, hyggelige fellesarealer og gode frokoster (som Brosundet kan skryte av å ha). Men det handler først og fremst om menneskene som jobber der. Og den jobben gjør de utmerket. Det er slikt som gjør et hotell til min favoritt.

Se bildene fra Brosundet og Ålesund her

I hjertet av byen

Dersom du kommer til Ålesund med fly så kan du ta flybussen til bussterminalen. Og derfra er det fem minutter å gå til hotellet. Turen går over broa som har gitt navn til Brosundet, og deretter er det bare å holde til høyre helt til du er kommet til hotelldøra. Kommer du med bil så er det er parkeringshus ca 100 meter fra hotellet.
At det er sentrumsnært gjør at du ikke trenger gå langt for å komme til butikker og hyggelige kafeer. Ikke glem å ta turen til Molovegen, like rundt hjørnet for Brosundet hotel.
Det er noen hjemmekoselig over Brosundet hotel. Det er er stilfullt bruk av designmøbler, men allikevel ujålete og trivelig bruk av naturlige materialer som skinn, tre, ull i varme farger. Alt er fint kombinert, ved hjelp av designbyrået Os&co. 
Den gedigne peisen fanger fort oppmerksomheten ved innsjekkingen som skjer ved ved det lille resepsjonsområdet når du kommer inn fra brosteinsgata. Og her får du en hyggelig og personlig mottagelse i det moderne men tradisjonsrike hotellet som etter sammenslåingen har fått hele 132 rom.
Hotellet er medlem av De historiske hotel og spisesteder.

De ansatte som teller

Jeg bodde på et dobbeltrom i første etasje, med utsikt mot både havna og mot Fjellstua på toppen av Aksla (verd å ta turen opp på kveldstid = høy instagramfaktor).
Til tross for at det er sentrumsnært og at rommet var nær resepsjonen og frokostsalen så var det stille og fredelig på rommet. Et som hadde god plass til både en arbeidsstasjon (skrivepult) og til å plassere to voksne kofferter.
En god seng med godt sengetøy og et romlig bad. Det gamle tregulvet gir sammen med møblene i rommet rommet et spennende uttrykk som du ikke finner i ordinære forretningshotell.

Frokosten var også en opptur, med en fin miks av både «tradisjonelle» matvarer fra kjedeinnkjøp sammen med lokale råvarer. God stemning, og heldigvis rask rydding og etterfylling ved buffeten. Slik skal det være-
Under oppholdet kom jeg i kontakt med flere av de ansatte ved hotellet, og selv om dette var en travel dag så opplevde jeg at alle tok seg tid til å se hver enkelt gjest og å gi en positiv opplevelse til alle.
Det gjør at jeg ikke nøler med å anbefale Brosundet hotel til dem som vil ha det lille ekstra en natt eller to i Ålesund.

Å bo på hotell handler om at det skal være rent, trygt og personlig. På Brosundet fikk jeg den gode opplevelsen som gjør at jeg gjerne reiser tilbake.
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Testet

Brosundet Hotel
Apotekergata 1-5
6004 Ålesund
post@brosundet.no
Tel: 70 10 33 00
Pris: Varierer - men på testtidspunktet fra 1750 for to personer i dobbeltrom
Inkluderer: Frokost og internett

Terning: 6