Han blir ny direktør i FjordNorge

Forlater Innovasjon Norge - og drar til Bergen

Stein Ove Rolland flytter til Vestlandet og overtar jobben som FjordNorge-direktør. Foto: Privat

(ODD ROAR LANGE): Stein Ove Rolland (47) blir nye administrerende direktør i Fjord Norge AS etter Kristian Jørgensen. Stein Ove Rolland er i dag leder for strategi og forretningsutvikling i Innovasjon Norge Reiseliv (Visit Norway), og tiltrer stillingen innen utgangen av første kvartal 2020.

Utfordringer

- Vi er svært fornøyde med å ha fått en så erfaren og kompetent ny leder av Fjord Norge AS, uttaler styreleder Terje Devold i Fjord Norge AS. Stein Ove Rolland har nærmere 20 års erfaring innen Fjord Norges kjerneområde internasjonal merkevarebygging og markedsføring gjennom sitt arbeid i opprinnelige Norges Turistråd og nå Innovasjon Norge Reiseliv. Han vil være en viktig bidragsyter i arbeidet med å føre reiselivsnæringen på Vestlandet videre mot en bærekraftig, lønnsom fremtid basert på respekt for lokalbefolkningens ønsker og de globale klimautfordringene vi alle står overfor, sier Devold i en pressemelding.

Viktig bidragsyter

Stein Ove Rolland har gjennom sin lange yrkesaktive karriere vært markedssjef for Benelux-markedene og regiondirektør Sentral Europa i daværende Norges Turistråd. Etter etableringen av Innovasjon Norge ble han markedssjef, spesialrådgiver og nå leder for strategi og forretningsutvikling i Innovasjon Norge Reiseliv og en del av ledergruppen til reiselivsdirektør Bente Bratland Holm.
- Stein Ove Rolland har vært en viktig bidragsyter for Innovasjon Norge Reiseliv gjennom mange år, og det er med vemod vi må konstatere at han nå forlater oss, sier reiselivsdirektør Bente Brattland Holm i Innovasjon Norge Reiseliv. Samtidig setter vi stor pris på at vi får fortsette et tett samarbeid med ham som leder av en av våre viktigste samarbeidspartnere innen norsk reiseliv, landsdelselskapet Fjord Norge AS

Stein Ove Rolland overtar etter Kristian Jørgensen som ved årsskiftet tiltrer som administrerende direktør i Vy Fjord1 Reiseliv