De fem billigste hovedstedene i Europa

Hvorfor kaste bort penger når du kan velge disse reisemålene?

Hvis du skal la lommeboka være med på å bestemme reisemålet for 2020 så er Budapest noe å tenke på.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Dette bør du vite før du velger reisemål i 2020. Hvis du vil ha mye for pengene så er det smart å velge de reisemålene som er billigst. Her finner du fem billige hovedsteder. Ta en nærmere kikk på dem her.

Istanbul i Tyrkia

Dra på båttur i Istanbul

Den største byen i Tyrkia har over 15 millioner innbyggere. Den historiske byen er et spennende reisemål. Den beste perioden å reise på er i fra mai til og med september. Husk at det kan bli ekstra folksomt i juli og august.
Byen er delt og tilhører både Asia og Europa. Les mer om Istanbul.

Riga i Latvia

Velkommen til Riga.

Reise til Latvias hovedstad Riga. Kjent for mange nordmenn som et spennende og billig reisemål. Byen er på størrelse med Oslo når det gjelder folketall, og nær en tredel av Latvias befolkning bor i Riga. Husk å få med deg mer en gamlebyen. Sommerhalvåret er den beste tiden for besøk i Riga, men også julemarkedene i byen er verd et besøk. Les er om Riga.

Edinburg i Skottland

Edinburg i kveldslys

Mange nordmenn foretrekker London når de skal besøke de britiske øyer. Men hvorfor velge den dyreste byen når du heller kan dra til Edinburg som er Skottlands vakre og spennende hovedstad. Les mer om opplevelser i Edinburg her.

Lisboa i Portugal

Er du klar for en tur med trikken i Lisboa?

Herlige Lisboa venter på deg med mange deilige opplevelser. Byen ligger ved den nordlige bredden av elva Tejo. Alfamaområdet er en kjent severdighet i Lisboa. De trange smugene der trikkene snirkler seg frem har gitt Lisboa tilnavnet «Europas San Francisco». Den modernistiske Expo 1998-parken like utenfor sentrum er annen kjent turistattraksjon. Lisboas dyrehage inneholder en egen hundekirkegård...
En drøy halvtime med tog fra Lisboa ligger Cascais og Estoril. Dette er to badebyer med små strender med fin sand. Les mer om Lisboa her.

Budapest i Ungarn

Du blir ikke ferdig med Budapest etter bare en helg. Foto: Odd Roar Lange

Den ungarske hovedstaden deles av elva Donau, og ligger i bydelene Buda og Pest. Mange velger å dra på venninnetur til den spennende hovedstaden. Ta gjerne toget til den lille nabobyen Szentendre. Les mer om Budapest her.