Uforglemmelige Wales - nå er det din tur

En uforglemmelig rundreise som starter og slutter i London

Dra til Wales, og opplev en helt ny side av det britiske kontinentet. Alle bilder i artikkelen er tatt av Odd Roar Lange. Klikk på bildene for å se dem i større format

(ODD ROAR LANGE): Vil du oppleve et annerledes Storbritannia så kan du ta turen til Wales. Rundreise som starter og slutter i London. Turen starter med tog fra Paddington Station i London til havnebyen Cardiff, som også er kjent for norske fotballfans og mange norske seilere.

Vi starter i Cardiff

St. Davids Hotel & Spa er et godt hotellvalg i byen. Det er kort vei til shoppingsområdene og til hyggelige kafeer og puber. Ta turen til Cardiff Castle for guidet omvisning i det over 2000 år gamle slottet.
Men styr gjerne unna show og middag i restauranten her. Spis heller et sted i byen. Cardiff International White Water er et fantastisk badeland hvor dere kan prøve bølgesurfing og mye annet.

Neste stopp Swansea

Deretter står Swansea for tur. Også denne lille byen er kjent for norske fotballfans. Med National Waterfront Museum og Dylan Thomas Centre, med sine faste utstillinger, som gode opplevelser. Eller bare en rusletur langs kanalen. Byen har et veldig koselig sentrum med mange små og hyggelig butikker og spisesteder. Fortjener egentlig mer enn ett døgn. Hotellforslag: Morgan Hotel.

Øyhopping

Etter en natt i Swansea går reisen videre til den lille byen Tenby i Pembrokeshare. Kan det bli mer sjarmerende enn dette? Kystbyen er liten, sjarmerende og unik. Og herfra kan dere ta skyssbåt ut til den lille fredede øya Caldey Island, hvor det er sjokoladefabrikk, en kirke og en liten butikk. Dette er en naturopplevelse og en fin avstikker fra det litt mer travle sentrum i Tenby. Tenby har også en veldig fin sandstrand som innbyr til et sjøbad.

Vi drar til St. Davids by

Etter en dag i Tenby bør dere dra videre til neste by: St. Davids City, som er en nydelig liten landsby med en enorm katedral, noen små butikker og trivelige puber. På walisisk heter byen Tyddewi, mens det formelle navnet på byen er St David's and the Cathedral Close. Dette er Storbritannias minste by. Her bor bare rundt 2000 mennesker. Når du reiser i Wales vil du raskt bli fascinert av de «rare» navnene og skrivemåtene på steder.

Hotellforslag: Warpool Court som er et herskapelig hotell med veldig god restaurant og en nydelig hage med sjøutsikt. Avisa The Sunday Times har kåret dette hotellet til «ett av 10 hotell med verdens beste utsikt». Jeg synes kanskje det er å ta litt hardt i. Men, det er et veldig hyggelig og sjarmerende britisk hotell. Ta en lunsj på Twr y felin Hotel (da er vi tilbake til de mer spesielle hotellnavnene) og gjerne en middag senere på dagen på Cwtch Restaurant.
I St. David finner dere fantastiske vandrestier langs kysten, og kan bli med på guidet tur der man kan hoppe eller stupe fra klippene. Et besøk i St. Davids Cathedral (Eglwys Gadeiriol Tyddewi på walisisk) er absolutt et must. St. Davids har et lite sentrum med hyggelig puber, noen få butikker og en trivelig liten park i sentrum.

Vi drar videre

Neste by på turen er Cardigan. Også dette er en fin liten småby som ligger ved elven Teifi . Fin shoppingby og muligheter til å ta en guidet tur på Cardigan Castle.
Det er også muligheter til å bli med på hvalsafari med rib. Turen går også ut til flotte og unike øyer med et rikt fugleliv og fantastiske fjellformasjoner.
Overnatting: Prøv vakre Fforrest Farm, som tilbyr glamping (luksuscamping) som dere aldri vil glemme. Vertskapet på stedet har bygd et sted som er noe helt utenom det vanlige. God mat, fin bar og flotte hytter eller iglooformede-telt.


Dere kan også bli med på guidet kanotur på Teifi. Ta en dagstur til den bittelille byen Llangrannog hvor det er mulig å ta en utrolig fin tur langs kyststien. Enten til Tresaith (halvannen times tur) hvor dere blir hentet i taxi, eller en tur frem og tilbake, og hvor dere spiser lunsj i Llangrannogs The Beach Hut.

Egen gin

Har dere lyst til å lage egen gin? Da har dere muligheten nå. «In the Welsh Wind» er gindestilleriet i Penbryn hvor dere får prøve sterke opplevelser. Her får dere først en liten omvisning og innføring i ginproduksjon, hvor man deretter blir plassert på små stasjoner, som kan minne om skolekjøkken, hvor man velger en oppskrift, får utdelt råvarer og lager sin egen gin.

Etter opplevelsen her går reisen videre til universitetsbyen Aberystwyth hvor dere tar toget tilbake til London, via Birmingham.
Togturen tar ca 3,5 timer. Og så er dere tilbake i London - hvor denne turen ender. Og nye opplevelser starter.

Følg thetravelinspector på Instagram. Og følg reisene her.