Dra på luksus-telttur - til økologiske Surflogiet

Har du ferie til gode - eller vil ha et godt tips for 2020?

Skjermbilde 2019-08-20 20.06.44.png

Gotland i Sverige (ODD ROAR LANGE): Du har sikkert hørt om det, eller lest om det: Jeg tenker på ordet glamping. En variant av camping, men der det gamle eller lille teltet er byttet ut med et mye mer glamorøst. Gjerne med innlagt strøm og varme, en seng og dyne. Og kanskje en minibar.

Når du ønsker noe annet

Om det høres fristende ut: Prøv Surflogiet i Tofta på den svenske øya Gotland.
Her kommer man egentlig ikke bare for å spise og sove. Selv om det i og for seg er mer enn godt nok. Men ved det sommersesongbaserte glamping-logiet er det å ta et skritt til side, ut av den travle hverdagen , som gjelder.
Og du kjenner det så snart du kommer inn på det helt spesielle anlegget mellom furutrærne. Sjølukta, lyden av bølger, sand mellom tærne, og et gjennomført bærekraftig prosjekt.
Her startet Carl Ewald (37) Surflogiet for tre år siden. Og hvilken suksess det har blitt. Hit kommer gjester for å slappe av, spille sandvolleyball, drikke cocktails på strandbaren, lytte til musikk, bade, standup padle, vindsurfe eller nyte livet på annet vis - nær Østersjøen.

Klikk på bildene for å se dem i større versjon (Alle bilder: Odd Roar Lange)

God natt

Du sover i alle fall godt i et av teltene på Surflogiet. Med håndsydde Hästens-senger (26 i alt) er de 10 teltene navngitt etter gode surfeplasser på Gotland. Og hvert telt er ca 20 m2 stort. Mer enn nok for to, og det finnes selvsagt suite for dem som ønsker det. Strandkroa har plass til ca 80 personer. Men gjestene trenger ikke bekymre seg for å gå dit for frokosten. Den bæres ut til teltet ditt til det klokkeslettet du har bestilt. Eller kanskje ikke helt på minuttet. For det er gjerne noe med livet på en øy - den har sin egen rytme og presisjon.
Enten du er der alene, sammen med kjæresten eller venner. Eller kanskje har meldt deg på yogakurs på stranden, jeg tror du kommer til å trives på stranden i vakre Tofta.
Å komme til Surflogiet er som å komme til en annen verden. Og 600 meter sandstrand er mer enn langt nok for dem som ønsker et morgenbad - enten det er med eller uten klær.
Og si gjerne i fra dersom du ønsker at de skal åpne den helt spesielle badstuen for deg, så fikses det på kort varsel.
Om du venter til klokka 10.00 så åpner surflogiets egen strandbutikk - selvsagt med produkter laget av bærekraftige materialer. Suksesser sitter i detaljer. Og dem er det mange av her.

Tilbake til naturen

Jeg nevnte både strandbaren og kroa. Alle møbler er laget av tre. Enten drivved eller grovskåret fra skogene på Gotland, eller av paller eller kabeltromler - eller kanskje en gammel vintønne. Alt er av naturprodukter - både i teltene og rundt om i resten av anlegget. (Som også har massasje-tipi)
Siden du bor i eget luksustelt så må du gå noen titalls meter til trebygget mellom furutrærne som har toalett og dusj. Det fungerer helt strålende.

Barbeint middag

Og om kvelden tennes bålet på stranda. Og den økologiske maten serveres mens du sitter ute under åpen himmel (eller et enkelt tak) og du hører bølgene slå mot stranda. En strand som er ryddet for all plast som dessverre måtte komme til å drive i land fra Østersjøen i løpet av døgnet.
-Alt vi serverer er økologisk, både når det gjelder mat og drikke. Eller i alle fall så nært opp til 100 prosent økologisk som vi klarer, forteller Mathias, som har ansvaret for strandanlegget.

Sesongen

Sesongen i Surflogiet avsluttes ved utgangen av september. Da tas teltene ned og anlegget overtas av naturen. Frem til sesongstarten 1. mai neste år. Og da er Carl Ewald og staben klar for å ta i mot deg - enten det er til bryllup i telthotellet, romantisk tur med kjæresten, opplevelse- og lekeferie med barna eller bare tur for deg selv. For på Surflogiet kommer du garantert i kontakt med andre. Stedet er som skapt for nye vennskap og herlige opplevelser.
Og om du stusser over at et så vakkert sted finnes bare ett sted: - Vi skal utvikle konseptet videre og etablere oss andre steder også. Vi har stor tro på at vi kan ha Surflogi også andre plasser i Sverige.

Surflogiet
Eskelhem Toftavägen 374
622 66 Gotlands Tofta
Du finner det på Google Map
Les mer om opplevelser på Gotland her
Slik reiser du til Gotland