Slik redder du årets Valentines Day

Her er 7 tips som gjør deg til en helt på Valentinerdagen

Det er til for kjærlighet. Er du klar for Valentines day?     Foto: Odd Roar Lange

!

(Odd Roar Lange): Å, nei. Ikke enda en amerikansk skikk som næringslivet skal ha oss til å bruke penger på. Slik tenker mange mange om St. Valentines Day.
Men ikke kjæresten din. Han eller hun håper nemlig - innerst inne - at du har en plan.
Men hva i alle dager skal en finne på? Her er tips som passer for ulike lommebøker.

Gratis

Frokost på sengen. Det er nesten utrolig hvor mange som har glemt hvor romantisk dette er. Gjør tingene du skal servere klare kvelden i forvegen. Ha noen halvstekte rundstykker til steking i ovnen, ha kaffetrakteren klar slik at det bare er å trykke på knappen, ha et kort med noen fine ord ferdigskrevet. Vips, så har du en knallstart på valentinerdagen.

En vinternatts drøm. Lag et fint kort til kjæresten og inviter han eller henne med ut på en kveldstur. Ta med et sitteunderlag, ta med noen vedkubber (husk å lage noen små pinner til opptenning) og lag et bål i fjæra, på en kolle med utsikt over bygda eller byen, eller på et annet sted med fin utsikt. Ta med varm drikke på en termos. Skru av telefonen og gi blaffen i selfies. Dette er minner for hjernen, ikke for Facebook.

Rimelig

Søte drømmer. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre noen glad. Kjøp en eske med god sjokolade eller kanskje prøv danskenes lakris-flaggskip, eksklusiv lakris fra Johan Bülow. De har en egen boks for deg som vil være litt romantisk.


Kafé for to. Her er det også kortet som gjør susen. Du må gå innom favorittkafeen på forhånd, og bestille og betale det dere begge liker aller best. Lag et gavekort og gjør en avtale med kafeen om å få reservert et bord til et avtalt klokkeslett. Når dere har satt dere kommer de med det som er bestilt.Hvem faller ikke for en kjæreste som gjør slikt?

Litt dyrere

Full rulle. Kjøp en skikkelig trillekoffert til din kjære. Mitt tips er Osprey Shuttle 100. Den har store hjul, noe som er nødvendig fra at det skal være lett å trille den på ujevnt underlag. Og den har god plass (selv om det aldri er nok).

Dra til sjøs. Visst du at du kunne dra på minicruise med Hurtigruten? Legg opp en fin weekendtur som passer der du bor. Husk å si i fra ved bestilling at det er en romantisk reise. De vil gjerne legge seg litt i selen for å gjøre det hyggelig for dere. PS. for dere som bor på Øst/Sørlandet vil kanskje en tur med DFDS til København gjøre susen. Velg Commodore Class!

Eksklusivt

Ta med deg kjæresten til coctailbaren på Hotel Nimb...           Foto: Odd Roar Lange

Dette er noe som passer for deg som vil gjøre noe helt spesielt ut av årets Valentine day. 

På første klasse. Første tips er å ta med din kjære til Hotel Nimb i København. Dette er kanskje byens mest eksklusive, og - nei, det er ikke billig. Men til gjengjeld får dere - med mindre dere er svært godt vant - kommer dere aldri til å glemme dette oppholdet. Fantastiske rom, meget god mat, champagne til frokost. Det oser av romantikk.

Et annet tips er å dra på Middelhavscruise med Seadream Yacht Club . Et ukescruise, oftest lørdag til lørdag, innebærer opplevelser på øverste hylle både når det gjelder mat, vin, vertskap og fantastiske opplevelser i land. Rederiet er norskeid og dette er cruiseskip som har plass til maksimalt 112 passasjerer, og de legger til på de mest romantiske stedene. En sikker vinner.

Har du fått med deg disse?