«Dette har jeg sett folk stjele med seg fra hotellet»

Hun har danset med Lech Walesa - og foreslår dette stedet å spille inn en film

Den uforglemmelige dansen med Lech Walesa.

Den uforglemmelige dansen med Lech Walesa.

(ODD ROAR LANGE): Når du leser dette er Katrine Mosfjeld, leder forbrukermarkedsføring Visit Norway, Innovasjon Norge Reiseliv (Oslo) på ferie i Norge. Det er hun ikke alene om. Her kan du bli bedre kjent med henne.

Dette er den siste reisen jeg har vært på

-Jeg er faktisk på reise akkurat nå, i Hamar ved vakre Mjøsa. I dag har vi vært i klatreparken der med ungene. Veldig gøy, altså! Det er min tredje uke med Norgesferie. I år har det vært Kristiansand og skjærgårdsopplevelser, Sommarland i Bø, Horten med bading i Bastøybukta og nå noen dager i Innlandet. Før ferien er over fortsetter det med noen dager i Oslo og en tur til Hovden i Setesdal for litt fjelluft.

Her har jeg vært aller lykkeligst i hele verden

Ok, nå må vi se bort fra et par fødsler på Ullevål, ellers blir det ikke så spennende. Jeg må erkjenne at jeg ikke går rundt og er lykkelig hele tiden, om du forstår?
Jeg opplever øyeblikk av lykke, og de kan være både kortreiste og langreiste. Vanskelig å trekke frem ett sted. Men jeg husker sabla godt følelsen jeg hadde i en gammel Saab, med alt jeg eide stappet inn i bilen, i det jeg var på vei ned fra Dovrefjell og retning Oppdal for første gang.
Her hadde jeg fått jobb gjennom telefonintervju og skulle ta fatt på første jobb etter jeg var ferdigutdannet på NHS (Hotellhøgskolen i Stavanger). Årene i Oppdal skulle by på mange slike intense øyeblikk; bygda, skimulighetene, elva Driva og alle aktivitetene der, jobben i Opplev Oppdal og alle de fine folkene.

Dette stedet har svart aller mest til forventningene

Playa del Ingles på Granca. Forventet sol, varme, dårlig mat og massive, stygge bygninger.

Min første ferie uten foreldrene mine

-Jeg var 16 år og ble med banken min -DNC- en vinteruke til Chamonix sammen med andre ungdommer som også var kunder i banken. For et eventyr for en 16-åring! Både skimessig og på mange ander måter 😉

Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise

Kan man si ingenting? Jeg er i sannhet en dårlig pakker. Mine reiser tas veldig ofte på sparket, og jeg har ingen ritualer. Jeg er tvunget til litt mer planlegging nå når jeg har barn, men selv nå var det kvelden før avreise det ble pakket. Og vi skulle være borte i 3 uker…

Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg kjøpte

Jeg har ikke kjøpt så mye på mine reiser, men noe ubrukelig har jeg jo fått med meg på mine turer. En kjortel jeg kjøpte i Marrakesh viste seg å bli overraskende rar da jeg kom hjem - «Guess you have to be there». Men jeg brukte den som malekjortel i en kunstnerisk periode, så angret har jeg vel ikke.

Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren

Bare jeg har vann uten kullsyre på rommet, så er jeg happy. Cola zero gir pluss i boka.

Dette er mitt hemmelige favorittreisemål

Åh – det er så mange fine steder! Både i Norge, og utenfor våre grenser, Og jeg elsker også å utforske nye reisemål -selv om det har blitt litt mer forutsigbart nå som jeg har hatt små barn i noen år. Et land som jeg har vendt tilbake til flere ganger, er Mexico. Et fantastisk land, som har alt jeg søker på mine reiser.

Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser

-oOi, her må jeg vokte meg! Fristende å si ingen nevnt, og ingen glemt, så er i allefall ingen fornærmet. Men, jeg kliner til med Lech Walesa, som jeg var så heldig å møte på en jobbreise i Gdansk.
Der var jeg på møte med European Cities Marketing, på den tiden (2017) jobbet jeg i VisitOslo. Og det var nettopp det som var inngangsbilletten til dansen – at jeg representerte Nobels Fredspris hjemby. Jeg skal ikke skryte på meg lange, interessante samtaler, men at han er av de aller mest interessante personene jeg har møtt, det er han.

Denne personen er mitt beste fantasireisefølge

Jeg fantaserer om å få tid og anledning til å reise mer med min egen familie og vennene mine.

Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

-Jeg har tatt med dusjhette til bestemor, og det har vel hendt at shampoo og balsam har blitt med videre. Men det stopper der. Jeg har derimot jobbet på hotell og fersket folk i å stjele med seg dyner, puter, TV og utleieski! Folk er stort sett greie, men det finnes dessverre kjeltringer blant oss.

Ved dette reisemålet burde noen virkelig har spilt inn en film

-Her er det vanskelig å begrense seg, kjenner jeg. Hvilket skal jeg velge?

-Hva med Fjærland? En romantisk film med base i Hotel Mundal? Det er bare SÅ vakkert.

-Og så er jo vår fantastiske skjærgård på Sørlandet en godt bevart men akk så fantastisk hemmelighet utenfor våre grenser. Med hvite, sjarmerende Sørlandsbyer som perler på en snor langs hele kysten. Det hadde jo vært noe å vise frem i en nyinnspilling av Mamma Mia eller no?
-Senja i Midnattssol?
-For ikke å snakke om Oslo – verdens kuleste og grønneste lille storby?

Nei, ikke tving meg til å velge bare ett 😉