7 grunner til å dra på sommerferie i august

Derfor bør du ta ut høstferie allerede nå

Ta noen deilige dager i August-Norge. Her fra Gamlebyen i Fredrikstad. Foto: Odd Roar Lange

Ta noen deilige dager i August-Norge. Her fra Gamlebyen i Fredrikstad. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Norge har hatt en rekordsommer når det gjelder turisme og reiseliv. Mange overnattingssteder har aldri hatt flere gjester, restauranter har hatt rekordomsetning - og populære reisemål har hatt flere besøkende enn noen gang tidligere. Men sommeren er slett ikke over, og dersom du har fridager til gode bør du vurdere å ta ut noen av dem nå. Spør gjerne sjefen om du kan ta høstferiedager på forskudd.

Skjermbilde 2020-08-06 kl. 13.00.07.png

Og sparer du tre dager til romjula i uke 53 så kan du få 11 fridager i strekk da (med mindre du må jobbe julaften eller nyttårsaften).

1) August har ofte de varmeste dagene, og de fine kveldene med kombinasjonen av mørke kvelder som lyses opp med stearinlys eller oljelamper på svaberg, veranda eller i hagen.

2) Prisene på overnatting er lavere enn i høysesongen i juni og juli. Husk å bestille hotellovernatting direkte ved hotellet, ikke via bookingsider som Hotels.com/Trivago/Booking.com etc. Nå kan du forhandle deg frem til laveste pris, eller få et oppgradert hotellrom for samme pris. Tar du ut høstferie nå så slipper du i bruke feriedager når prisen er som høyest (i skolenes høstferie).

3) Det er mindre trafikk på veiene og dermed mindre køer (spesielt på fergekaier etc).

4) Du får det beste av fine sommerdager og fine høstfarger.

5) Temperaturen i vannet er ofte høyere enn ellers i året. Det er mindre smeltevann i fra breer etc. Endelig kan du ta morgenbadet eller kveldsbadet du har snakket om en stund.

6) Overnattingsbedrifter, betjente attraksjoner, restauranter etc er godt innkjørt etter travle sommeruker. Servicen er bedre. Dermed slipper du «barnesykdommer» og innkjøringsproblemer.

7) Du bidrar til å gi reiselivsbedrifter viktig inntjening som gjør at de er der for deg også neste gang du trenger dem. Og bedrifter som gir gjestene god service får de beste gjestene gang på gang.