Ordføreren fant tørrfisk på hotellrommet. Slik reagerte hun

Dette er reisedrømmen som ennå ikke er oppfylt

Yvonne Wold elsker uteliv - i naturen. Foto: Privat

Yvonne Wold elsker uteliv - i naturen. Foto: Privat

(Odd Roar Lange): Yvonne Wold, ordfører i Rauma kommune brukte årets sommerferie til en våt rundreise i Norge. Det skremmer ikke ordføreren som elsker det våte element, og som tok nyttårsbadet på tv.

Nå er hun tilbake i kommunen som regner seg selv som verdens beste kommune for dem som er glad i naturen. Og hun har en reisedrøm som ikke er oppfylt - ennå.

Dette er den siste reisen jeg har vært på

Årets ferie. Det var en biltur med korte etapper langs kysten. Vanylven, Måløy, Bremanger, Svelgen, Florø, Førde, Bergen, Stord, Haugesund, Skudeneshavn, og innover til Sauda, Rjukan og Kongsvinger. Attraksjonene har vært de hvite strendene, krigs- og industrihistorie, og målet har vært familietid og frisk luft. Vellykka, til tross for konstant regn.

Her har jeg vært aller lykkeligst i hele verden

Det handler nok om andre forhold enn hvor man er, og svaret kunne vært både hjemme og på jobben, men omgivelsene hjalp likevel til på Mauritius. Haugjegla fyr utenfor Veiholmen på Smøla var også et lykkelig sted å legge bryllupsreisa. Vi ble kjørt ut i båt til et fyrtårn som vi hadde for oss selv. Det var lys i tårnet om natta, og solnedgang i havet. Vi la ut krabbeteiner fra brygga før vi la oss og fikk laget oss en standsmessig frokost neste morgen. 

Dette stedet har svart aller mest til forventningene

Vi har noen steder vi har dratt tilbake til år etter år. For eksempel Hotel Sol i Vi i Penedes, Spania. Et rolig, tradisjonelt familiehotell på landsbygda, midt i Cava-området, med alle de store produsentene rundt, men også de små, økologiske, som man bare kan ta på seg solhatten og rusle til. Det samme med noen kalkhuler i Al Jatib i Baza. Hadde lave forventninger. Opplevde noe særegent og fint, og har vært tilbake flere ganger.

Min første ferie uten foreldrene mine

Det var en festivalferie på Kalvøya i -92. Nirvana var blant bandene på scenen. Da var jeg 15 år gammel, og svært fornøyd. Skjønte ikke hva mor mi bekymra seg for med å la meg dra.

Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise

Pass, bankkort, lader, mobil og kontaktlinser. Det er det grunnleggende for å klare seg. Deretter kommer ofte ting på B. Bok og badedrakt.

Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg kjøpte

Jeg kjøper egentlig sjelden andre suvenirer enn kjøleskapsmagneter, og jeg angrer støtt på at jeg begynte med dette. Jeg kjøper dem fortsatt, til tross for at vi har innebygget kjøleskap som man ikke kan feste magneter på.

Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren

Bortsett fra potetgull og sjokolade, vil jeg ha kreativitet og lokale spesialiteter. Jeg var storfornøyd da jeg fant lokalprodusert tørrfisk i minibaren på et hotell i Kristiansund. Mer slikt!

Dette er mitt hemmelige favorittreisemål

Det er Jessnes på Hamar. Veldig vakkert og nostalgisk for meg. Hit gikk absolutt alle ferier i barndommen, ettersom NSB hadde noen hytter til bruk for sine ansatte. Far min var ansatt og turen gikk alltid med tog. Mor mi hadde med termos, og det var kokt egg på skivene i nistepakkene. Storfamilien, inkludert gammeltante Olga var med. Det var bading i Mjøsa, markjordbær og utedo.  Jeg drar alltid dit når jeg har sjansen.

Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser

I voksen alder fant jeg ut at jeg hadde ei tante, og for noen år siden reiste jeg for å besøke henne, og hele den nye, supertrivelige slekta mi i Salangen. Hun heter Ranja Hauglid og satt 16 år på Stortinget for AP. Hun er ei varm, raus, livlig og tøff dame, med utrolig spennende historier fra inn- og utland og et interessant politisk liv.

Denne personen er mitt beste fantasireisefølge

Jeg hadde likt å dra til Russland med Hans-Wilhelm Steinfeld. Jeg er sikker på at det hadde blitt både lærerikt og artig.

Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

Et lite håndkle ble ved et uhell ble med i kofferten en gang. Jeg hadde ei stund ambisjoner om å sende det tilbake, men det endte dessverre som malingsfille. Flaut!

Ved dette reisemålet burde noen virkelig spille inn en film

I Rauma, så klart! Fantastiske fjell, fjord og nydelige omgivelser over alt.