Hurtigruteskandalen: Nye avsløringer

Dette tror du ikke før du har lest det - og knapt nok etterpå

MS «Roald Amundsen».                                              Foto: Odd Roar Lange

MS «Roald Amundsen». Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Skandalen rundt Hurtigrutens Covid19-smittehåndtering slutter ikke å vokse. Nå avdekker avisa Nordlys, på lederplass, enda flere urovekkende sider ved den manglende åpenheten, samt samrøre og doble interesser rundt Hurtigruteskandalen.
Dette skriver avisa Nordlys:
«Torsdag ble det avholdt et møte (krever innlogging) mellom Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam og Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen. Møtet fant sted i Hurtigrutens lokaler i Tromsø.

Møtet var ikke åpent for innsyn, det er ikke ført referat, og ordføreren vil ikke si noe om hva som konkret ble drøftet, utover at Skjeldam «hadde et behov for å orientere».
Dette er i beste fall uryddig.
Ordføreren burde selv forstått at han ikke kan representere Tromsø kommune i møter med Hurtigruten.
Hans kone Anne Marit Bjørnflaten har lenge vært del av Hurtigrutens ledelse som kommunikasjonsdirektør, inntil hun nylig gikk over i stillingen som direktør for myndighetskontakt.
Hun står også oppført med 285.000 aksjer i selskapet.
Dermed har hun en klar personlig interesse av at Hurtigruten ikke blir økonomisk skadelidende som følge av Covid-19-skandalen.
I tillegg avdekker avisa at Hurtigruten er en stor kunde av selskap som eies av tromsøordføreren.
Du kan lese hele hele denne historien her.

Les også denne:

"Derfor bør sjefen for Hurtigruten gå av" - THE TRAVEL INSPECTOR

(ODD ROAR LANGE): Styreleder I Hurtigruten Group, Trygve Hegnar, ønsket først ikke å si noe om han hadde tillit til at konsernsjef Daniel Skjeldam er rett mann til å føre reiselivskonsernet Hurtigruten videre. Så kom han med en kort redegjørelse på vegne av styret i Hurtigruten Group: Styret har full tillit til Daniel Skjeldam og støtter ham og de ansatte (...).