Wizzair stopper i Norge

Kortvarig eventyr for flyselskapet

IMG_3537.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Flyselskapet Wizz Air skulle bli en av de dominerende aktørene i norsk luftfart, med rekordbillige flybilletter og et utvidet rutenett. Det var noen av de offensive tankene til lavprisselskapet. Men nå kan alt være over før det egentlig er kommet skikkelig i gang.

Fredag kom de første meldingene om at Wizzair har stanset salget av nye billetter for innenriksflyvninger fra 16. juni, og en rekke passasjerer har fått beskjed om at alle planlagte flyvninger var kansellerert.

Verken Wizz Air eller deres norske pressekontakt har foreløpig bevart henvendelser fra Thetravelinspector.no på hva som skjer med Wizz Air Norge.

Stans i flytrafikken

Alta, Bergen, Bodø, Harstad / Narvik lufthavn, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Molde, Oslo Gardermoen, Oslo Sandefjord Torp, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund var byene som Wizz Air lovet å fly til og fra i Norge. Men nå er fremtiden usikker.
I februar la Wizz Air ned sin base i Trondheim etter bare tre måneders drift. Om basen på Gardermoen også legges ned er uklart.

Etter det NTB kjenner til har Luftfartstilsynet varslet Wizz Air om at tilsynet ønsker å gjennomføre en inspeksjon av selskapets base på Gardermoen 16. juni.

Wizz Airs etablering i Norge i fjor høst har vært omstridt, ikke minst på grunn av selskapets holdning til fagorganiserte.