-Rosévin er mer enn en «kosevin for snille piker på terrassen»

Slik lager du cocktail med rosévin

Negronish.jpg

(ODD ROAR LANGE): Fikk du med deg gårsdagens artikkel om reiser til Chile og chilenske roséviner?
I så fall kommer en ny oppfordring: Tenk nytt. Smak noe nytt. Eksperimenter i din egen hjemmebar med helt nye drinkoppskrifter.
Den chilenske rosévinen, som ofte omtales for å ha «en djevelsk sjel», Casillero del Diablo Rosé, er tøffere enn sitt rykte og passer til mer enn bare jålete og fisefin fingermat.
-Rosévin er faktisk mer enn en «kosevin for snille piker på terrassen», mener vinimportøren VTC Norway.

Rocka rosévin

Nyheten Casillero del Diablo Rosé på boks tar opp kampen mot rosévinens uskyldige rykte.
Og gjør det med Pink Devil Negronish, skapt av Tommy Gomez, kjent som rocka cocktailmagiker og nå på plass hos Mohn i Oslo.
For å oppsummere: Bartender Tommy er ikke som alle andre. Han lager heller ikke drinker som alle andre. Han kjeder seg av det typiske og gir gjerne blaffen i hva andre mener.
Han er barsjef, restaurantsjef, skuespiller, musiker, modell og hobbybotaniker.
Og Tommys mantra er, i følge importøren, å overraske, vekke livsgleden i folk og å få folk opp av sofaen.
Og siden ingen dager skal være like og livet skal være gøy og nytes til du en gang dør mener han at Pink Different og Casillero del Diablo Rosé er en god løsning.

Pink Devil Negronish

Oppskrift

8 cl Casillero del Diablo Rosé
2 cl Campari
2 cl Gin
2 cl sitronjuice
1 cl sukkerlake
1 most jordbær
1 most appelsinbåt
Eggehviten fra ett egg
Isbiter
Garnityr: appelsin og/eller jordbær

Bland most appelsin og jordbær i en shaker. Hell så i sitronjuice, sukkerlake, gin, Campari og Casillero del Diablo Rosé. Ha i eggehviten og shake sammen uten is. Fyll deretter shakeren full av is og shake igjen. Sil blandingen over i et passende coctailglass og pynt med appelsin eller jordbær.

Casillero-del-Diablo_CdD_Negroni_Web.jpg

Pink Kraken Spritzer

Release the Kraken! Tommys Pink Kraken Spritzer er hakket råere enn den normale drinken du pleier å få servert. Med sjøuhyret (grillet blekksprutarm) skvulpende i overflaten får du garantert skravla – og humøret – i gang blant folka i hagen din.

Oppskrift

  • 2 cl Aperol

  • 1 cl Chartreuse eller absint

  • 10 cl Rosévin

  • Ingefærøl

  • Isbiter

  • Garnityr: Grillet blekksprutarm for en heftig visuell opplevelse.
    Rød grapefrukt og salvie fungerer også.

 Finn frem et stort glass med stett og ha i Aperol og Chartreuse. Fyll så glasset helt opp med isbiter. Deretter fyller du glasset med rosévin, helt til du har igjen 1-2 cm til kanten. Rør så rundt før du topper drinken med ingefærøl. Pynt med grillet blekksprut – Release the Kraken!

Casillero del Diablo Rosé BIB

389,90 kr / 300 cl / Bestillingsutvalg

Smak og duft av jordbær, appelsin, grapefrukt og lette toner av urter som rosmarin og basilikum. Tørr stil med medium syre og slank avslutning. Lettdrikkelig og ukomplisert
Passer til salater eller til grillet kylling og kalkun. Perfekt til grillet laks, scampi, reker, sjøkreps og ikke minst blekksprut.

Casillero del Diablo Rosé

111,90 kr / 75 cl / Bestillingsutvalg

Aromatisk duft av bringebær, bjørnebær og sitrus. Smaken er også preget av røde bær og med et hint av urter. Modne bringebær med litt sødme i avslutningen.
Reke- eller kyllingsalat, eller som følge til spicy wraps og pastaretter med laks og skalldyr. Passer også som aperitiff og terrassevin.