Vil ha reisepenger tilbake fra Surrehuer - nå får de klar beskjed

Kan en reisearrangør egentlig nekte?

Skjermbilde 2021-06-19 kl. 20.23.40.png

(ODD ROAR LANGE): De to hadde planlagt å reise til ski-VM i Oberstdorf i perioden 24.februar til 1. mars i år og betalte inn 29 600 kroner til selskapet med det eiendommelige navnet Surrehues Reiser AS.
Selskapet har spesialisert seg på sportsreiser i inn- og utland.
Men selskapet kansellerte reisen den 10. januar grunnet Covid-19.

Ville ha pengene tilbake

Kundene krevde alle pengene tilbake og Surrehues Reiser AS har i flere e-poster meddelt klageren at han har krav på å få tilbakebetalt beløpet som ble innbetalt med henvisning til pakkereiseloven og til Reisegarantifondet.
Men selskapet ville allikevel ikke betale tilbake allen pengene.
Den 14. mars tilbød Surrehues Reiser AS en tilbakebetaling på totalt 21 600 kroner, hvor klager da må ettergi 27 % av totalt innbetalt beløp (4 000 kroner per person). De ønsket rett og slett ikke å betale tilbake alle pengene fordi de manglet penger til å refundere hele beløpet.
Dermed havnet saken på bordet til Transportklagenemnda fordi klageren påpeker at Surrehues Reiser AS er forpliktet til å tilbakebetale hele det innbetalt beløp og at forsøket på å få penger tilbake fra reiseforsikringen heller førte ikke frem.

Skal betale

Surrehues Reiser trekker 4 000 kroner per person, totalt 8 000 kroner fra klagerens innbetalte beløp fordi selskapet ikke fikk tilbakebetaling fra hotell Oberstdorf og depositumet på flyreisen.
Transportklagenemnda stiller seg på de to reisendes sider og påpeker at gjelder arrangøren kan avbestille begrunnet i ekstraordinære omstendigheter, som covid-19 pandemien er.
Ved en slik avbestilling skal arrangøren tilbakebetale hele det innbetalt beløp fra den reisende.
Klager har derfor krav på å få tilbakebetalt 29 600 kroner for reisen.
I tillegg kommer forsinkelsesrente beregnet fra 14 dager fra kanselleringstidspunktet den 10. januar i år.
Det er fortsatt uklart om de to reisende har fått pengene sine.
PS: Surrehuer Reiser har tapt også en annen sak i Transportklagenemnda. Den kan du lese mer om her.