Vil du servere kaffe til de reisende på Værnes?

Nå har du sjansen. Snart flyr den av gårde.

Passasjerer i kø for å komme inn på flyplassen utenfor Trondheim. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Drømmer du om å servere mat og drikke til reiseglade trøndere, og gjester til Trøndelag? Da bør du følge godt med nå.

Åtte kontrakter

Avinor lyser nå ut serveringskontrakter til en samlet verdi av i overkant 500 millioner kroner. De åtte kontraktene lyses ut enkeltvis og gir både små og store aktører mulighet til å drive serveringsvirksomhet på Trøndelags hovedflyplass.

Avinor lyser nå ut åtte serveringskontrakter på Trondheim lufthavn Værnes. Den samlede verdien av kontraktene er estimert til over 500 millioner kroner over en femårsperiode. Samtlige kontrakter har oppstartsdato 1. september 2023.

Bærekraft

Avinor ønsker å kunne tilrettelegge for attraktive og bærekraftige serveringskonsepter som appellerer til både lokale og tilreisende passasjerer.

– Serveringstilbudet er en viktig del av reiseopplevelsen – og vi ønsker å gi våre passasjerer en god start på reisen gjennom å tilby bredde, kvalitet og god verdi for pengene, sier Ellen Weidemann, kommersiell sjef på Trondheim lufthavn Værnes

For å gjøre det enklere for små og store aktører å konkurrere har Avinor valgt å legge ut kontraktene enkeltvis. I tillegg er den faste husleien i de nye kontraktene fjernet, slik at terskelen for å etablere seg på flyplassen blir lavere. Kontraktene basere seg i hovedsak på omsetningsbasert leie og driftskostnader.

– Vi ønsker å tilrettelegge for en god bredde i konseptene og håper vi med dette kan tiltrekke oss både lokale, nasjonale og internasjonale aktører. Vi skal også legge til rette for en bærekraftig drift, og sammen med våre partnere skape gode opplevelser for våre reisende, avslutter Weidemann.

Anbudsdokumentene finner du på TendSign med referansenummer 22/05273.

Frist for innlevering av tilbud er 30. januar 2023.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Og er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.