Her er innreisereglene for vinterferien i Spania

Dette må du vite før du reiser

Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er straks klart for årets skolevinterferie, Og mange nordmenn er endelig klar for reisen til Spania. Men med fortsatt mye smitte både i Norge og Norge er det mange som er i tvil om de kan reise, og da spesielt om man nylig har testet positivt.
Da er det greit å kjenne til alle innreisereglene. Her er det du må vite:

Alle reisende inn til Spania må enten vise frem en av disse:

  • Negativ koronatest (PCR-test ikke eldre enn 72 timer, eventuelt antigen hurtigtest ikke eldre enn 24 timer.)

  • Vaksinesertifikat som viser at du har blitt fullvaksinert tidligst 14 dager før avreise.

  • Sertifikat på gjennomgått Covid-19 sykdom. Sertifikatet er gyldig 11 dager etter første positive NAAT- test (PCR, TMA, LAMP o.l.) og 180 dager frem i tid regnet fra testtidspunktet.

Barn under 12 år er unntatt fra disse reglene og trenger ikke å vise frem noen form for sertifikat. Barn mellom 12 og 18 år som ikke er fullvaksinert, må likeledes presentere en negativ koronatest ved innreise. 

Fyll ut skjema

Før innreise til Spania er det obligatorisk å fylle ut et elektronisk helseskjema 48 timer før avreise. Skjema og informasjon finner du her.

Ikke reis dersom…

Du kan ikke reise inn til Spania om du har symptomer på Covid-19, det være feber, hoste og pustevansker. Har du symptomer nå eller har startet  med symptomer de siste syv dagene, kan du ikke reise.
Har du slått ut positivt på test de siste syv dagene, kan du altså ikke reise. Etter disse syv dagene står man fritt til å reise, hvis man i følge norske smittevernregler har avsluttet karanteneperioden. Hvis du har testet positivt på en koronatest, bør du holde deg hjemme i fire døgn og har vært feberfri i 24 timer. Det er ikke nødvendig å avlegge negativ test i etterkant.

De smittede reisende som har et gyldig vaksinesertifikat, trenger ikke i tillegg et bevis på at de er friskmeldt fra Covid-19 da vaksinesertifikatet kan brukes ved innreise.  

Hjemreisen

Det er ikke krav om innreiseregistrering i Norge når du kommer hjem igjen. Men husk å ha ha en god reiseforsikring som dekker ekstra utgifter dersom du blir coronasyk i ferien og må utsette hjemreisen.

Les mer her: