Millionsatsing for å få deg til å reise til «nye» England

Stor kampanje for engelske reisemål

Hverdagsliv i London. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det britiske reiselivsbyrået VisitBritain har lansert en ny global kampanje i millionklassen for å øke innkommende turisme. Dette skjer samtidig som Storbritannia lader opp for et spektakulært år med mange arrangementer.

Den internasjonale markedsføringskampanjen på 10 millioner pund «Welcome to Another Side of Britain» ble formelt lansert av Nadine Dorries, Storbritannias minister for digitalisering, kultur, media og sport (DCMS) forleden.

Nye England

VisitBritains internasjonale kampanje fremhever Storbritannias byer som har blitt hardt rammet av fraværet av internasjonale besøkende under pandemien.
Kampanjen vil også fokusere på de store begivenhetene som finner sted i Storbritannia i år og som forventes å trekke mange internasjonale besøkende, inkludert Queen Elizabeths platinajubileum, Birmingham 2022 Commonwealth Games og «Unboxed» som finner sted over hele Storbritannia for å feire britisk kreativitet.

VisitBritains administrerende direktør Sally Balcombe kommenterer:

-Vi vet at behovet for å reise er stort, og vår prioritet er å øke etterspørselen etter Storbritannia og servicebransjen så raskt som mulig i denne tøffe konkurransen om internasjonale besøkende som bidrar med milliarder til den britiske økonomien.

VisitBritains internasjonale reklamekampanje starter denne uken med en blanding av filmklipp og byfokusert innhold på sosiale medier, digitale displpayannonser og trykte medier.
Det vil også sendes trafikk til Visit Britains nettside  med tips og ideer om aktiviteter og attraksjoner i Storbritannias storbyer som fremhever «en annen side av Storbritannia» – fra afternoon tea på en takbar i Liverpool til Edinburghs Fringe Festival, fra en tur langs Themsen i London i et boblebad til ginsmaking på Cardiff Distillery.

Partnere

VisitBritain vil også samarbeide med partnere som British Airways i USA og Tripadvisor i Europa, inkludert Norge og resten av Skandinavia, for å øke kampanjens rekkevidde og øke antall bestillinger. Planlagt kampanjestart er satt til slutten av februar.

Gary Robson, VisitBritains nordiske sjef sier:

-Vi er veldig glade for å lansere kampanjen vår sammen med TripAdvisor, da det er den største reiseplattformen her i Skandinavia. Her får vi muligheten til å nå reiseinteresserte skandinaver gjennom inspirerende reiseguider, merkevareinnhold og filmer for å vise frem våre pulserende og storslåtte byer. Ved å fokusere på våre velkjente byikoner med en vri, våre eventyrlige utendørsopplevelser og innovative mat- og drikketilbud, ønsker vi å vise at Storbritannia har mange nye og spennende opplevelser å ta del i her og nå.

VisitBritains «Welcome to Another Side of Britain»-kampanje varer til slutten av mars og er en del av den britiske regjeringens GREAT-kampanje.

Innkommende turisme var verdt mer enn 28 milliarder pund, drøyt 345 milliarder kroner, for den britiske økonomien i 2019, noe som gjorde den til landets tredje største tjenesteeksport og en massiv del av britisk handel.

 Disse byene

Byene og relaterte opplevelser som er inkludert i VisitBritains internasjonale markedsføringskampanje inkluderer Bath, Birmingham, Brighton, Bristol, Cambridge, Cardiff, Glasgow, Edinburgh, London, Liverpool, Oxford, Manchester og York.
I Skandinavia er det spesielt fokus på byene Brighton, Bristol, Edinburgh, London og Manchester da de er de mest besøkte britiske byene blant skandinavere.