Dette er Københavns hyggeligste landsby

Reis hit så fort du kan - dette er uforglemmelig

(ODD ROAR LANGE): En av mine danske favoritter ligger i København. Og heter Refshaleøen. Øya som er en kunstig oppbygd øy i Københavns havn og som var stedet for skipsverftet Burmeister & Wain i 1872. Fra 1873 til 1986 ble øya fortløpende fylt ut og utvidet, samtidig ble havnens seilløp gjort dypere. I Burmeister & Wains glanstid arbeidet opp til 10 000 personer her hver dag. I dag er det mat- og drikkeglade dansker ut utenlandske gjester som besøker Refshaleøen.

Sommeren 2018 åpnet Danmarks største streetfoodmarked på Refshaleøen. Her er en rekke streetfood-boder med mat fra ulike steder i verden.

Reisen dit

Det tar femten minutter på sykkel fra København sentrum ut til Refshaleøen - eller Reffen som den også kalles. Og det er kanskje Københavnturens beste investerering. (PS: Det går også buss eller taxi ut hit.)

Reffen har brukt tiden siden i fjor høst på å bygge nye områder, utvikle konsepter og smake seg gjennom et hav av deilig mat for også i år å kunne gi sine gjester den beste Reffen-opplevelsen, forteller presse- og kommunikasjonsansvarlig Stephanie Brink Harck.

-Vi har brukt tiden på å forbedre våre tre vinbarer, bygge en ny scene med utsikt over vannet, ta med seks nye matkonsepter, et nytt kreativt verksted og en kaffebar, samt forberedelser til vår nye nattklubb, for å nevne noe, sier Ruben Passer, direktør i Reffen.

Prøv badelivet ved Reffen. Foto: Odd Roar Lange

Nytt og »gammelt»

Om du allerede har besøkt Reffen tidligere så det mye nytt å oppleve når du besøker stedet også 2023.

Heldigvis handler det beste fortsatt om det gamle. Så gled deg til masse musikk, mat og opplevelser for både store og små.

-Som alltid har vi åpent 7 dager i uken – men vi har utvidet åpningstidene og innført lunsjtilbud i alle matboder og barer. Vi åpner til og med litt tidligere enn vanlig og stenger og stenger først senere, sier han.

Vil du oppleve alt Reffen har å by på, kan du like gjerne sette av hele dagen.

Det blir vel ikke mer dansk enn dette? Foto: Odd Roar Lange

Smaken av verden

-Legg først merke til hvordan duften fra alle verdenshjørner begynner å spre seg over Reffen mens du utforsker alle de forskjellige matbodene.
I år kan du utforske en rekke både nye og gamle boder. Manila som serverer dampede Bao og grillspyd, Melkeveien som serverer iskrem, Osteria Lamuri som serverer italienske delikatesser, Ibiza Bowls som serverer sunne boller , Pok Pok , som serverer kyllingvinger og Salt n 'Pepa, som serverer spesialiteter fra Balkan.

Strandliv

Refshaleøen er mer enn mat og drikke. Foto: Odd Roar Lange

Gå deretter til Roséline, Reffens strandbar, som i år har fått enda større terrasse. Sett deg ned og nyt solens varme og duften havet med et iskaldt glass rosé i hånden.
Eller stikk innom Foxy Bar, hvor bartenderen snurrer vinylplater og serverer cocktailer og klassiske viner.
På en kjølig dag kan du rusle rundt i landsbyen og se på kreative kreasjoner og nyte en kopp kaffe i vår nye kaffebar.

Handle glasskunst, hatter og vintage-varer i en av Reffens kreative boder. I år har Reffen utstyrt med den nye kreative butikken Boots, Hats & Bourbon Pop-up & repairshop.

Spis middag under de mange fargede lampene mens du nyter musikken og den uformelle atmosfæren på Reffen.

La natten komme

Werkstatt, Reffens nattklubb og bar, har naturvin i hyllene, både i utebaren og innendørs. Nyt ettermiddagssolen i le for vinden med et godt glass, musikk og brettspill.

Fredag ​​og lørdag gjøres den tidligere maskinhallen om til nattklubb med lokale og internasjonale DJ-er. Det starter med DJ-er ute i helgene - så varm opp for en natt med fest og dans.

Det gode liv. Foto: Odd Roar Lange

Reffen åpner 2023-sesongen 24. mars. Åpningen skal selvsagt feires.

Dette skriver de om 2023-sesongen:

Vi har brukt de siste månedene på å forberede oss for en ny Reffen-sesong, med nye deilige gatematkjøkken, vinbar med utsøkte dråper fra alle verdenshjørner og større barer med utsikt over vannet og plass til å mingle med folk fra hele verden eksotiske delikatesser og uimotståelige drinker.

Musikkprogrammet vårt vil bli bedre enn noen gang før med lokale og internasjonale DJ-er, livekonserter med etablerte legender og stigende stjerner. En deilig blanding av afrikansk highlife, balearisk, kosmisk jazz, electronica, house, italo og mye annet som høres bra ut og føles riktig vil spre gode vibrasjoner på Reffen og bringe Klub Werkstatt til et brølende klimaks.

Og selvfølgelig har vi også mange flotte arrangementer som en enorm Sankt Hans-feiring, sommerfester, dragkvelder, technoyoga og mye, mye mer på programmet i år.

Kort sagt, det kommer til å bli en helt magisk Reffen-sesong med noe for alle og folk i alle aldre.

Se åpningsprogrammet på Reffens Facebook-side.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.