Lasteboksen for deg som ikke har takstativ

Trenger du mer plass til bagasjen i bilferien?

(ODD ROAR LANGE): Det er et kjent problem for mange med ny bil. De sliter med å finne plass til takboksen. Og det blir stappfullt i bagasjerommet.

Nå lanserer Thule en ny, hard lasteboks til å sette bak på bilen.

Den nye lasteboksen Thule Arcos monteres på hengerfestet bak på bilen og er lett tilgjengelig, samtidig som den er aerodynamisk. Thule Arcos er perfekt for biler med lite bagasjerom, eller om du ikke vil montere noe på taket.

Hengerfestet

Thue Arcos er en lasteboks i hardt skall, designet for å gi ekstra oppbevaringsplass som er lett tilgjengelig bak på bilen. Ved å bruke bilens tilhengerfeste til å bære boksen, reduseres vindmotstanden i tillegg til at det er mulig å bruke taket til å frakte andre ting som taktelt, kajakk eller sykler, sier Thule i en pressemelding.

Montering av Thule Arcos er bare mulig for biler som er utstyrt med tilhengerfeste. Laste- boksen er en god løsning for biler som på grunn av bilens design ikke er kompatible med takbokser, slik som mange elektriske biler. Det strømlinjeformede, lave designet på Thule Arcos gir god sikt i bakspeilet, den er enkel å laste ut og inn av, uten at den blokkerer bagasjerommet. Dette gjør av- og pålessing av utstyr enkelt.

Mer lagringsplass i små el-biler

Det harde skallet gjør boksen robust og stabil, og beskytter bagasjen fra skitt og vær, samtidig som man enkelt får tak i det bak på bilen.

Under utviklingen av porteføljen med lasteprodukter som kan monteres bak på bilen har Thule gjennomført utvidede tester som viser at denne måten å transportere utstyr på har liten eller ingen innvirkning på bilens batteri- og drivstoffkonsum, og kan i noen tilfeller redusere forbruket, i følge produsenten.

To størrelser

Thule Arcos kommer i to størrelser: Thule Arcos M med et volum på 300 liter og Thule Arcos L på 400 liter. Dette betyr at du i M.versjonen kan laste den med barnevogn og bager eller to golfbager. Det finnes også flere alternativer for takbokser som rommer alt fra 300 til 610 liter.

Thule Arcos lanseres våren 2023 og har en anbefalt utsalgspris på 10 999 kr. (M) og 11 499 kr. (L). 

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.