Derfor pakker jeg på den «rare» måten

Slik unngår jeg alltid trøbbel med forsvunnet bagasje

(ODD ROAR LANGE): Det er flere ting som kan ødelegge en flyreise. Å oppleve at bagasjen ikke kommer frem sammen med meg er en av dem. Nå skal det sies at jeg, til tross for alt for mange flyreiser, har vært heldig i så måte. Men det skjer i blant. At jeg kommer frem, men uten den innsjekkede bagasjen.

Derfor bruker jeg en litt spesiell måte når jeg pakker, for å slippe at bortkommen koffert skal by på problemer.

De korte reisene

På kortere reiser, altså reiser over to til tre dager bruker jeg kun håndbagasje. For et par år siden kjøpte jeg en utvidbar koffert med fire trillehjul. Kofferten har egen frontlomme slik at jeg enkelt kan ta ut mac og ipad i sikkerhetskontrollen. Den spiser opp litt av bagasjeplassen inne i kofferten, men det har ikke bydd på problemer så langt. Kofferten er lett og hjulene triller svært lett.
For meg holder den svært godt. Kofferten veier 3,1 kilo. Og da har jeg knappe fem kilo igjen til klær og enkle toalettsaker.
Å reise kun med håndbagasje gjør at jeg alltid har oversikt over hvor bagasjen min er innen rekkevidde.

To deler

De fleste synes det er praktisk med færrest mulig kolli når man reiser. Det er ofte rett, men ikke alltid. Når jeg reiser på turer som varer mer enn 5-6 dager blir det som regel behov for en koffert som må sjekkes inn. Jeg bruker en koffert i hardt materiale og fire gode trillehjul.
Jeg pakker samtidig en bag som blir med som håndbagasje på utreise. I denne har jeg klær og utstyr til de tre-fire første dagene. Foruten toalettsaker, ladere og lignende betyr det:
3 boxershorts
1 par sokker
1 t-skjorte
1 bukse
1 genser eller skjorte
Med disse tingene trenger jeg ikke å handle nødvendig klær og utstyr inn de første to-tre dagene selv om den innsjekkede kofferten ikke dukker opp. En ting er selve arbeidet med innkjøp, det andre er stress og irritasjon som ofte følger med.

Dersom både håndbagasje og innsjekket bagasje kommer likt frem til bestemmelsesstedet legger jeg innsjekket bagasje i den største kofferten, og gjør det enklere for meg selv.

Merk kofferten godt

Jeg legger også en Airtag i kofferten som sjekkes inn, slik at jeg alltid vet hvor den befinner seg. Dersom den fortsatt står på avreiseflyplassen, eller et sted hvor vi har mellomlandet, er det ingen vits i å stå og vente på forsinket bagasje ved ankomst.

Jeg merker alltid all bagasje med en tydelig navnetag/-lapp. Inne i den innsjekkede bagasjen legger jeg visittkortet mitt tydelig.

Et par ting du alltid bør gjøre

  • Ta bilde av innholdet i kofferten din (for reiseforsikringen)

  • Møt opp tidlig på flyplassen og sjekk inn tidlig.

  • Ta bilde av kofferten din på flyplassen (gjør det lettere å etterlyse)

  • Ta bilde av kvitteringen på bagasjetagen.

Hvis bagasjen ikke dukker opp

  • Husk å fyll ut skjemaet for mistet bagasje før du forlater flyplassen.

  • Få taps/skademeldingen registrert hos flyselskapets bakkeservice.

  • Se på «finn min iphone» (eller tilsvarende) hvor kofferten din befinner seg.

  • Ha oversikt over hvor mye du kan kjøpe på reiseforsikringens/flyselskapets regning.

  • Ta vare på alle kvitteringer.

Leste du tipset mitt om hvorfor du bør dele bagasjen din i to når du reiser sammen med andre?

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.