Del kofferten din i to

Dette er årsaken - og du vil neppe angre

Fordeler du innholdet i kofferten på to kofferter? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Reisende kan ikke ha unngått å få med seg sommerens store problemer med flytransport og bagasje. Titusener av reisende har kommet frem til reisemålet uten sin innsjekkede bagasje. Og dermed har «halve ferien« gått med til å skaffe seg nye klær. Greit nok at det meste kan dekkes av reiseforsikringen og flyselskapet. Men det ødelegger uansett mye av ferien.

Den smarte delingen

Dersom du reiser sammen med en annen person så er det smart å følge dette tipset.

Person A tar halvparten av sin bagasje ut av sin koffert og legger over i kofferten til passasjer B. Mens B gjør det motsatte: altså halvparten av sitt koffertinnhold og legger det i koffert A.

Hvorfor skal man gjøre det slik?
Dersom koffert A eller koffert B forsvinner eller blir forsinket på reisen så har du uansett halvparten av bagasjen din på plass. Du slipper kanskje ut å shoppe før etter tre-fire dager. Hvis du i tillegg har med litt ekstra klær i håndbagasjen, altså klær til to-tre dager, så er du virkelig godt hjulpet.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Og er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.