Mr. København: - De 7 beste storbyferie-hotellene byen

Her bør du bo hvis du vil ha det lille ekstra eller en unik hotellopplevelse i København.

Fotos fra Copenhagen Admiral

Henrik Thierlein fortsetter sin serie hvor han deler sine aller beste tips om sin kjære by, København. Det er få eller ingen som kjenner byen bedre enn Thierlein. Og i et eksklusivt samarbeide med The Travel Inspector røper han sine hemmelige favoritter. Les mer om Mr. København litt senere.

Hvor skal du bo når du besøker Købehavn og er på jakt etter det beste storbyferie-hotellene? Her får du svaret.

7. Ottilia av Brøchner

I Københavns nye bydel Carlsbergbyen ligger denne prisbelønte ikoniske hotellbygningen fra bryggertiden. Her nyter du utsikt over nabolaget fra rommene og fra takrestauranten. AIRE Ancient Baths Copenhagen ligger i samme bygning, og frister gjestene med et helt unikt design og mye mer enn en avnlig spa-opplevelse. Prøv selv

6. Manon Les Suites Guldsmeden

Her gjør du et bærekraftig valg hele veien fra ankomst og helt til avreisen. Det er et hotell med attitude og bohemsk luksus. Med fem Guldsmeden-hoteller i byen finner du Manon som flaggskipet med basseng som om du var i jungelen på Bali. Badstuen på taket og den asiatiske restauranten med utsikt er uforglemmelig.

5. Alexandra

Dette er et unikt retrohotell med fokus på danske designklassikere fra den danske møbelgullalderen på 1950-60-tallet nær Københavns Rådhus, Tivoli og Vesterbro. Dette er som å bo som på Design Museum Denmark , men med alt moderne en reisende trenger. En hyllest til dansk designs storhetstid.

4. Kong Arthur

Nær innsjøene, Torvehallerne og Nørrebro ligger dette nabolagshotellet med gårdsplass, spa, ny nordisk lunsj/frokost og lobbybar med peis. Et hotell som tar imot gjester på beste måte. Prøv sparom eller suiter med eget kjøkken. Søsterhotell Ibsens ligger i samme gårdsplass og er også verd å ta en kikk på.

3. 71 Nyhavn

Kan du bo i legendariske Nyhavn? Ja, og til og med med utsikt til både kanalen, Skuespilhuset og hele indre havn. I ren H.C. Andersen-nostalgi får du et hotell som er oppdatert med danske møbelklassikere og dansk kunst i det gamle lageret.

2. Absalon

Et klassisk København-hotell som er preget av fargerik dekor av British Designers Guild-ikon. Dette hotellet er blant de nærmeste du kommer et tog til Kastrup. Og samtidig kan ta en kveld i Københavns berømte Kødbyen midt på autentiske Vesterbro. Overfor ligger søsterhotellet Andersen med like mye smell i fargene.

1. Copenhagen Admiral

Hotellet ligger i et legendarisk pakkhus fra 1787 med Dronning Margrethes Amalienborg som nabo. Ligger ved havna og med utsikt over Operaen og skipene. Dette er det første stedet jeg overnattet i København da jeg kom fra Fyn. Restaurant, bar, utendørs terrasse og unike trebjelker på rommene.

Alle bilder er hentet fra hotellenes hjemmesider eller instagramkontoer.

Bonustipset: Kanalhuset

Dette hyggelige hotellet er innredet i et gammelt Orlogsmuseum ved Christianshavn Kanal med 12 individuelt innredede boutiquerom, samt 14 hotell-leiligheter.

Dette hyggelige hotellet har fellesservering av mat ved langbord, dagens rett, joggeklubb for den som trene, yoga, strikke- og tangokurs.

Her har du med andre ord gode muligheter til å treffe andre reisende.

Huset kan gjøre alt og er et hotell uten like!

Han er Mr. København

Henrik Thierlein blir ofte omtalt som «Mr. København» og har jobbet hele livet innenfor dansk turisme. Først hos VisitOdense, deretter i tre ulike avdelinger hos VisitDenmark inklusiv Oslokontoret, hvor han startet presseavdelingen i Norge på 90-tallet.

Han har også jobbet over 20 år som internasjonal pressesjef i VisitCopenhagen.

I dag er Henrik Thierlein rådgiver innen reiseliv, presse og gastronomi, og er fast gjesteskribent i Danmarks største bymedie MigOgKbh.dk og jobber for å promotere Danmark. Noe han har gjort dette i 30 år i år.

Han har bodd og spist «over alt» i Købehavn, og her er hans beste anbefalinger. Du kan også følge hans reiser på instagram: Henrik Thierlein.

Har du spørsmål eller kommentarer, eller har du egne tips som du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.


Få med deg disse reisetipsene også

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.