Du kan lure bagasjevekta på flyplassen

Slik unngår du kostbar overvekt

(ODD ROAR LANGE): Det er mange som har opplevd det: å ikke få sendt kofferten av gårde i den automatiske innsjekkingen på flyplassen fordi kofferten veier for mye. Det skal ofte ikke mer enn et kilo for mye, før bagasjebåndet nekter å starte.

Pengene flyr

Her er praksisen litt ulike fra selskap til selskap, og min erfaring er at lavprisselskapene er minst fleksible. En av årsakene til dette er at flyselskapene selger billettene billig og trenger «alternative inntektskilder».
Kiloprisen for overvekt varierer også fra selskap til selskap. Men, én ting er sikkert: hundrelappene flyr raskt av gårde.

Løsningene

Det finnes fleste løsninger på «problemet» med overvekt. Den ene er å pakke med seg mindre bagasje, noe som bør være håndterbart for alle som kommer med et halvt flyttelass når de skal på en ukes ferie.

Den andre er å forhåndsbetale for dyrere billetter eller ekstra bagasje. Noe som er langt billigere enn å bli overrasket over overvekten - og prisen - på flyplassen.

Ta det med deg

Den siste, som er lett å glemme - og som fungerer fint hvis overvekten er av moderat karakter, altså ett til to kilo, er denne:
Ta ut de tyngste klærne eller skoene fra innsjekkingsbagasjen og kle på deg disse plaggene i stedet for å sende dem som innsjekket bagasje.
Har du andre saker som veier fra 500 til 1000 gram, og som er tillatt å ta med gjennom sikkerhetskontrollen, er det bedre å ha dem i lommene på deg eller jakka enn å sende det som kostbar overvekt.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar

Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.