Ta omveien til Petter - du kommer ikke til å angre

Derfor skal du ta en avstikker fra Atlanterhavsveien

Petter Aune, på plass mellom juvelene som snart skal havne på kundenes bord. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Norge er full av små lokale matskatter. Mange av dem er verd å ta en liten omvei for å finne. En av dem finner du ved den nasjonale turistvegen Atlanterhavsveien. Her har Petter Aune skapt et lite sjømateventyr helt i vannkanten. Noen få kilometer nordvest for Bud i Romsdal finner du grenda Drågen.
Og det er her han produserer eksklusive produkter av røkt laks og ørret.

Det er en unnlatelsesynd å kjøre forbi uten å stoppe.
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Drågen Smokehouse produserer i småskala, og her har Petter Aune bokstavelig talt hånden på produktet fra begynnelse til slutt.
Røykeriet ligger på kaikanten (du finner det her på kartet), og det er også her du finner utsalget som er åpent mellom 08.00 og 16.00 på hverdager.

Historien

18 år gammel flyttet Petter Aune fra familien i Molde for å jobbe som fisker i Alaska. Bare tre år senere ble han flåtens yngste fabrikksjef. Siden den gang har Petter jobbet over hele verden - inkludert USA, Russland og Antarktis.

I 2009 kjøpte han den genuine og ujålete området som i dag er Drågen Smokehouse (Drågen Røykeri).

Irritert

- Jeg ble irritert over alle de dårlige produktene som blir beskrevet som høykvalitets røkt laks. De fleste av dem er masseproduserte, maskinrøkt på hyller av stål. Noen er laget i hast, uten å respektere den tiden det tar å gi fisken riktig smak og tekstur. Vi er stolte av håndverket vårt og bruker bare lokale, rene og naturlige ingredienser. Vår belønning er overlegen kvalitet, sier Smokehouse-Petter.

Drågen Smokehouse ligger i fabelaktige omgivelser. Foto: Odd Roar Lange

Rett fra havet

Drågen Røkeris produkter kommer ferske fra Nordsjøen, blir håndtert for hånd og uten tilsetningsstoffer, innen 24 timer etter fiskens høsting. Helt naturlig fra den vestlige kysten av Norge.

Drågen Smokehouse er Debio-sertifisert for økologisk produksjon og har eksportlisens.
- Våre produkter distribueres til flere land, samt til over 80 norske butikker og restauranter, forteller Petter Aune.
Ikke overraskende havner også noen av produktene på kongens bord i Oslo.

Når du har kommet hit, så har du kommet til riktig sted. Foto: Odd Roar Lange

Petter Aune og Drågen Smokehouse har et rikt utvalg. Foto: Odd Roar Lange

Når du først er på disse kanter, ta også avstikkeren til Askvågen. Foto: Odd Roar Lange

Her finner du stedet du skal besøke:
Kjør fylkesvei 235 mellom Bud og Hustad i Møre og Romsdal, (Bergsetvegen), ta av nordover ved Naustholmen og Hestholmen, kjør over til øya Dråga/Droga/Drågen og deretter noen hundre meter vestover. Følg skiltet på venstre side av veien.

Drågen Smokehouse
6430 BUD
Norge
+47 958 64 425
post@draagensmokehouse.com
Nettside: Drågen Smokehouse

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her