Cruiselinje stopper: Nå er det slutt

Cruiselinjen mellom Kristiansand og Nederland er i kjempetrøbbel

(ODD ROAR LANGE): Etter bare halvannet år i drift ser det ut til at cruiselinjen mellom Norge og Nederland er over. Rederiet som seiler fra Kristiansand til Eemshaven skriver dette på sine hjemmesider:

Holland Norway Lines har søkt om betalingsutsettelse Holland Norway Lines BV (HNL) søkte om betalingsutsettelse i retten i dag. Driftsaktivitetene er under press, delvis på grunn av de økonomiske tapene som ble pådratt i begynnelsen av året i forbindelse med den vanskelige perioden i Eemshaven. Inntil videre seiler ikke MS Romantika, og billettsalget er stanset.

Årsaken til presset på selskapets drift, som fremdeles er ungt, ligger hovedsakelig i den vanskelige perioden i begynnelsen av året på grunn av den tvungne avreisen fra Eemshaven. En periode med mange kanselleringer og ekstra kostnader, men også med betydelig innvirkning på fremtidige bestillinger. Likevel, etter gjenoppstarten i Cuxhaven, Tyskland, og deretter en vellykket start i Emden (1. juni), så HNL at fremtiden igjen så lys ut. Imidlertid trenger HNL mer tid for å dekke de økonomiske tapene som ble påført tidligere i år.

Fra oppstart til fullverdig organisasjon Alle ansatte i Groningen, Kristiansand i Norge og om bord på cruisefergen ble informert i dag. Siden oppstarten i 2022 har nesten 400 000 passasjerer reist med cruisefergen MS Romantika. Selskapet vokste i løpet av kort tid fra en oppstart til en fullverdig organisasjon, med nesten 400 ansatte.

Du kan lese mer på hjemmesidene her.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.