Nå: Den beste dagen for billige flybilletter

Slik får du kjøpt de billigste flybillettene neste gang

JAKTEN: Håper du å finne de billigste flybillettene? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Flypassasjerer og flyselskap har både like og ulike ønsker for flyreiser. Begge ønsker at turen skal gå som planlagt og være så behagelig som mulig.

Men når det gjelder å betale minst mulig for billetten, samt hvilken dag de selges, er det sprik i ønskene. Å finne svaret på spørsmålet om hvilken dag du får kjøpt de billigste flybillettene har vist seg å være vanskelig. Og svarene har variert fra hvilke flyplass du skal reise fra og hvilket reisemål du har.
Flyselskapene ønsker dessutene å selge flybillettene til høyest mulig pris, mens kundene helst vil ha reisen billigst mulig.

nå kan du få uventet hjelp

Google har lansert en tjeneste som skal gjøre det mulig å avsløre hvilke da det er smart å kjøpe flybillettene på de ulike rutene. Google Flight har samlet inn en mengde data for å kunne tilby den nye tjenesten som kundene som skal forutsi når det er billigst å bestille billetter. Nettstedet har allerede hatt muligheter til å forutse når antall søk etter billetter for en bestemt strekning faller.
Prisgarantien som gir de reisende tilgang på informasjon om når billetten er dyrere eller billigere enn gjennomsnittsprisen gjelder foreløpig ikke for europeiske reisene.

Den beste dagen

Ny informasjon om hva som er den beste dagen for de billigste reisene har dukket opp med ujevne mellomrom. I en periode var det smartest å bestille billetter på søndager.
Nå har Google Flight kommet til at det ikke er en bestemt ukedag, men et bestemt antall dager før avreise at billettene kan kjøpes billigst.
«Gjennomsnittsprisene pleier å være lavest 71 dager før avreise. Dette er en stor endring fra våre innsikter for 2022, som fant at gjennomsnittsprisene var lavest bare 22 dager før avreise».

Juleferie

I så fall bør du bestille årets juleferie i første halvdel av oktober, forteller Google som via sin blogg har laget en oppskrift for hvordan man bruker den nye varslingstjenesten.
Få nye innsikter om den billigste tiden å bestille På Google Flights kan du allerede se om de nåværende prisene for søket ditt er lave, typiske eller høye sammenlignet med tidligere gjennomsnittspriser for samme rute. Men det aldri utdaterte spørsmålet forblir: Er det bedre å bestille nå eller vente på lavere priser?

To måneder før avreise

Google Flight gir deg oppgraderte innsikter for å gjøre det valget litt enklere.
For søk med pålitelige trenddata vil du nå se når prisene vanligvis har vært lavest for å bestille dine valgte datoer og destinasjon.
For eksempel kan disse innsiktene fortelle deg at den billigste tiden å bestille lignende reiser vanligvis er to måneder før avreise, og du er for øyeblikket innenfor det optimale tidspunktet. Eller du kan lære at prisene vanligvis har sunket nærmere avreisedato, så du velger å vente før du bestiller. Uansett kan du ta den beslutningen med større selvtillit.

  1. Aktiver prisovervåking
    Hvis du ønsker å vente på lavere priser før du bestiller, kan prisovervåking gjøre det meste av jobben for deg.
    Når du aktiverer prisovervåking, vil Google Flight automatisk varsle deg hvis flyprisene faller betydelig. Du kan sette opp overvåking for spesifikke datoer, for eksempel din beste venns destinasjonsbryllup i februar. Eller hvis du er mer fleksibel, kan du slå på prisovervåking for «Alle datoer» for å motta e-poster om tilbud når som helst i løpet av de neste tre til seks månedene. For å aktivere denne funksjonen, må du sørge for at du er logget inn på Google-kontoen din.

  2. Sikre deg prisgaranti
    På noen flyresultater vil du se en fargerik prisgarantibadge, noe som betyr at Google Flight er spesielt sikre på at prisen du ser i dag ikke vil bli lavere før avreise.
    Når du booker en av disse flyreisene, vil Google Flight overvåke prisen hver dag før avgang, og hvis prisen faktisk går ned, vil Google Flight betale tilbake forskjellen via Google Pay hvis du bestiller reiser som starter i USA. Merk at denne prisgarantien er en del av et pilotprogram som foreløpig kun er tilgjengelig for utvalgte Book on Google-reiser som går fra USA.

  3. Trender for flybestillinger i 2023
    I tillegg til disse verktøyene har Google samlet annen informasjon som kan hjelpe deg med å reise på budsjett. I fjor delte de innsikter om hvordan du kan spare penger basert på historiske pristrender på Google Flights. Google har kjørt tallene igjen med de nyeste dataene, og de fleste tipsene fra 2022 gjelder fortsatt:
    Å ta en mellomlanding eller unngå helgeavganger er blant de beste måtene å spare penger på din neste flybestilling.

  4. Dette er nytt
    Men ting har endret seg litt for flyreiser rundt jul og flyreiser til Europa. I begge scenarioene bør du bestille tidligere enn vanlig, spesielt hvis du skal krysse Atlanterhavet. Google Flight fant ut at det beste tidspunkt å bestille flyreiser til jul er dette:
    For turer som starter i midten av desember, er det mest sannsynlig at du finner tilbud tidlig i oktober. Gjennomsnittsprisene pleier å være lavest 71 dager før avreise — en stor endring fra våre innsikter i 2022, som fant at gjennomsnittsprisene var lavest bare 22 dager før avreise. Og det typiske lavprisområdet er nå 54-78 dager før avgang.
    Det beste tidspunktet å bestille flyreiser fra USA til Europa:
    Gjennomsnittsprisene har vært lavest 72 dager eller mer før avreise. Med andre ord pleier gjennomsnittsprisene fra USA til Europa bare å øke over tid, spesielt når du er omtrent 10 uker fra avreise.
    Så hvis du vil tørke støvet av passet ditt, bør du bestille flyreisen din så snart som mulig.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.