Slik unngår du bomregning i posten etter biltur i utlandet

Den smarte måten å betale utenlandsreisen på

(ODD ROAR LANGE): Kjører du egen bil i utlandet ? I så fall er det stor sannsynlighet for at du får en regning i posten etter at du har kommet hjem. Gjerne veldig lenge etter hjemkomsten.
Jeg snakker om betaling for bompasseringer i utlandet. Hvert år får tusenvis av nordmenn vinduskonvolutter fra «Swedish Transport Agency» etter svenske bompasseringer.
Men det finnes en måte å unngå å få vinduskonvolutten i posten på. Du kan betale via Epass24.

Smart samarbeid

Epass24 ble lansert i 2015 i nært samarbeid med Transportstyrelsen (Swedish Transport Agency). Formålet var å gjøre det enklere for utenlandske eiere av kjøretøyer å betale svenske bompenger (rushtidsavgifter og veiavgifter).
I dag benyttes plattformen av en rekke europeiske bompengeselskaper til administrasjon av alle typer av veiavgifter.
Mer enn 400 000 kjøretøyer er tilknyttet automatisk betaling av bompenger og plattformen håndterer over 24 millioner passeringer per år.

Du kan også betale enkle bøter og gebyr. Foto: Odd Roar Lange

Er det trygt?

Systemet er sertifisert i henhold til ISO 27001 og ISO 9001 og er utviklet i samsvar med gjeldende lover og regelverk slik som GDPR (personvernforordningen EU2016/679).
Epass24 er eid og drives av ParkTrade Europe AB. For mer informasjon, se www.parktrade.com.
Du kan betale disse avgiftene:

  • Rushtidsavgifter

  • Infrastrukturavgifter

  • Veiavgifter

  • Broavgifter

  • Miljøsoner

  • Kilometerskatt

  • Fergeturer

Slik gjør du det

Opprett din egen konto hos Epass24. Her legger du inn personlige data, samt bilens registreringsnummer og ditt kredittkortnummer. Neste gang du reiser vil regningen bli betalt automatisk, og du slipper å få regningen i posten.
Dersom du har fått en regning kan du også logge deg inn på epass24.com og logge deg inn med pinkoden som står oppgitt på brevet du har fått tilsendt. Da kan du enkelt betale på denne måten.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.