Hotell: Jeg hater fortsatt dusjforhenget

Hvorfor har de det på radisson-hotell?

FJERN DET: På Radisson Red på Gardermoen har de dusjforheng i 2024. Det er ikke til å tro. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er ikke mye som kan få meg til å vurdere umiddelbar utsjekk fra hotellet like etter at jeg har ankommet. Men dusjforheng på badet er veldig nære.
Det er rett og slett noe av det mest ufyselige jeg kan tenke meg når jeg bor på hotell. Og hvorfor de har det på et ellers topp moderne Radisson Red ved Oslo lufthavn i 2024 er naturligvis en gåte.

Hvorfor hater jeg dusjforheng?

Dusjforhenget er et dårlig minne fra 80-tallet. Og jeg har ved flere anledninger tidligere tatt et oppgjør med det ekle forhenget. Men det dukker stadig opp, når jeg minst venter der.
For det første er de ikke rengjort på lange tider (med mindre du har griseflaks og er førstemann som får bruke det etter den årlige vaskingen).
For det andre har dusjforheng den særdeles irriterende egenskapen at det klenger seg tett inntil den som dusjer.
Dermed står jeg tilbake med to alternativ:
1) Si ja til uønsket kjærlighet og et klengete dusjforheng.
2) La være å trekke ut dusjforhenget, og heller gå for et klissvått badegulv.

Nei, NEI, NEI: Det finnes så mange gode alternativer til dette. Foto: Odd Roar Lange

Jeg velger oftest det siste, dersom jeg ikke allerede har sjekket ut.
Noen vil kanskje forsvare dusjforhenget med at det er praktisk på rom som også er tilrettelagt for rullestolbrukere. Vel, jeg har ennå ikke møtt noen i rullestol som liker dusjforheng noe bedre enn meg. Og det finnes mange gode alternativer.

En folkeaksjon?

Dusjforheng på hotell, motell, campingplasser osv er så uhygienisk og klamt at jeg det burde finnes klubber forbyr overnatting på offentlige steder med dusjforheng.

La dette være gjerne starten på en slik folkebevegelse mot dusjforheng. Skriv gjerne i kommentarfeltet navn på steder som fortsatt har dette forhistoriske dusjforhenget. Slik at jeg og alle andre kan styre unna.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.