Er du klar for 5 spennende høstnyheter i Dublin?

Dette kan du oppleve i Irland i høst

irland1.jpg

(ODD ROAR LANGE): Er du blant dem som sitter og lurer på hvor man bør reise i høst? Kanskje Irland er det riktige svare for deg. Og da er Dublin et godt sted å starte. Men hva skal du gjøre der? Her er fem ekspert-tips.

Eat with the locals

Som en del av den kulinariske festivalen Taste the Island, et initiativ for å synliggjøre Irlands mat- og drikketradisjoner, kan du i september, oktober og november være på noe helt nytt.
Da kan du bestille en ny type matopplevelse hjemme hos Erica Drum, i hennes private leilighet i Dublin.
Sammen med Erica lager gjestene tre tradisjonelle irske retter, mens Erica forteller om irske mattradisjoner og mattrender. 
Fabulous Food Trails Supper Club, som opplevelsen kalles, arrangeres av Fab Food Trails walks, som også tilbyr andre guidede matopplevelser i Dublin hele året. 

Nytt whiskydestilleri

I det nyåpnede Roe & Co Distillery, som ligger i Guinness' tidligere lokaler i det kreative Liberties-området, kan du oppleve produksjon av irsk whisky på nært hold.
I løpet av en 75-minutters omvisning får gjestene et innblikk i hver fase av destillasjonen, og de blir dessuten introdusert for hvordan ingrediensene blandes i riktig mengde og proporsjon. Omvisningen avsluttes selvfølgelig med en drink i destilleriets bar.

Omvisning i «ukjent» nabolag

Roe_and_Co_Tour_2.jpg

Den nevnte bydelen Liberties er hjemsted for noen av Dublins fremste attraksjoner og severdigheter. Bydelen er godt besøkt av lokalbefolkningen, men fremdeles relativt ukjent blant turister. Den er på mange måter en gjenspeiling av Dublins innbyggere: Området er autentisk og definert av både en moderne, livlig stemning og en allsidig og fascinerende kulturell og politisk fortid. På den nye omvisningen In Our Shoes Walking Tour får du se både bydelens kjente og ukjente områder, og murstein, graffiti og statuer vekkes til liv mens guiden forteller bisarre, morsomme og tragiske historier fra bydelens historie.

Mer enn 40 år med musikkhistorie

irlsnd.jpg

På omvisning i innspillingsstudioet Windmill Lane Recording Studios kan besøkende oppleve over 40 år med musikkhistorie. Siden 1978 har verdensberømte artister som U2, AC/DC, The Rolling Stones, Rod Stewart, Ed Sheeran, Spice Girls og Lady Gaga spilt inn musikk her.
Omvisningen Windmill Lane Recording Studios Visitor Experience henvender seg til musikkentusiaster i alle aldre som ønsker å lære mer om tankene og prosessene som ligger bak noen av de største hitene de siste 40 årene.

Nytt litteraturmuseum

20. september åpnet det nye Museum of Literature (MoLI) i den historiske bygningen Newman House, nær St Stephen's Green, Dublins ikoniske park. Museets navn, «MoLI», er inspirert av James Joyce, en av Irlands mest kjente forfattere. Hans mest kjente kvinnelige karakter er Molly Bloom.
På museet kan litteraturentusiaster følge Irlands verdensberømte litterære historie fra de tidlige historietradisjonene til dagens moderne forfattere. Besøkende kan blant annet høre opplesning av irske tekster og oppleve James Joyces verk gjennom både filmer og skulpturer.
I tillegg har museet noen av de mest fremragende gjenstandene fra Nasjonalmuseets samling, deriblant et brev skrevet av James Joyce til en annen ikonisk forfatter, William Butler Yeats. På museet finner du til og med Joyces håndskrevne Ulysses-notatbøker i tillegg til det berømte første eksemplaret av Ulysses. 

Les mer om opplevelser og reise til Irland her.

Vil du følge Thetravelinspector på Instagram. Du kan gjøre det her.