7 ting å gjøre med ungdom i København

For gammel til lekebutikk, for ung til pub. Da er dette tipsene

Vi testet timequest i København. Veldig morsomt, og kan varmt anbefales. Foto: Odd R. Lange

(Odd Roar Lange): Å finne på aktiviteter som er hyggelig for hele familien er viktig når man først skal ut på en reise. Men hva skal man gjøre hvis du reiser til København sammen med ungdom? Vi har testet København i ungdomshøyde. Her er våre gode tips.

Tivoli

Kanskje en selvfølge. Men like fullt, umulig å unngå. Tivoli har aktiviteter som passer for alle aldre, og tenåringer finner utfordringer som fungerer.  Vi var her i midten av november, da parken er omgjort til halloweenpark, med 20 000 gresskar, hekser, spindelvev og «skumle« saker. Tivoli er i halloweeninnpakning fra 11. oktober til 3. november.   Fra 16. november og til 5. januar er det julemarked mm i Tivoli.
PS: Husk å få med dere lysshowet ved innsjøen om kvelden.
Spis gjerne hos Price´s Diner (kjent fra tv-serien Spise med Price). Vi testet denne, og her har de - blant annet - veldig god hamburger. Et godt ungdomsvalg.

Humburgertid hos Price i Tivoli. Foto: Odd Roar Lange

Weirdwalks byvandring

Hver fredag klokken 20.00 starter en crimetour i Københavns gater. Dere får bli kjent med bødlene, se de mørke fangehullene, høre om morderne og heksene - og den mørke siden av de prostituertes liv for 100 år siden. Her skal byens skyggeside frem i lyset. Husk varme klær. 
Pris: 120 DKK for voksne, 60 kroner for ungdom under 15 år.

Omvisning i Parken

Telia Parken er Danmarks svar på Ullevaal stadion. Her har både FC København og det danske landslaget sine hjemmekamper. Det er mulig å bli med på guidet omvisning i fotballanlegget. Her får dere komme inn i garderoben, høre fortellingene om de ulike tribunene, besøke fotballshopen og mye mer.  Sjekk også FCKs terminliste. Kanskje dere får med dere en seriekamp - eller kanskje en landskamp med det danske landslaget. 

Time Quest

Hvor smarte er dere? Her skal dere nemlig få utfordret hjernecellene. Time Quest har fem forskjellige rom, der dere låses inn i ett av dem - og når dørene lukkes starter oppgaven med å løse gåten og mysteriet. Vi testet et rom som skulle "sprenges i luften" dersom vi ikke fant og vikk desarmert bomben innen 60 minutter. Dersom man kjører seg helt fast får man ledetråder via en tv-skjerm. Ellers ligger ledetrådene og sporene gjemt i rommet.  Passer godt for 3-5 personer.
Priserne er for et rom
DKK 995 pr. rom (for opp til 5 personer)
DKK 1095 pr. rom (for opp til 6 pers. i Bedragrommene)
DKK 595 pr. rom (Kun prisonbreak) Alle dager
Sett av 90 minutter til det hele.

Segway

Bli med på guidet tur med Segway Tours Copenhagen. Ta en totimerstur, for tiden går fort, og det er kjekt å ha tid til et besøk å en kaffebar underveis. Segwaykjøringen foregår med en guide som forteller hva dere kjører forbi (eller stopper ved). En høretelefon i hjelmen gjør at du hører godt hva som blir sagt. For uerfarne segwayere kan det være smart å legge turen til lørdag eller søndag, da dere slipper unna mye trafikk på den måten. Du lærer å kjøre segway på fem minutter. Ta det gjerne første dagen eller tidlig på reisen, slik at dere får dannet dere en oversikt over hva dere ellers vil oppleve i København. Husk varme klær - og hansker.
Aldersgrense: Fra 10 år

Shopping

Det er knapt nok mulig å besøke København uten å dra på shopping. De fleste velger å gå langs handlegaten Strøget. Men  ikke glem sidegatene. Det er her dere finner de mest spennende - og mye billigere - butikkene. Ved dårlig vær kan dere ta turen med metroen ut til handlesenteret Fields eller gå til Magasin de Nord. Sistnevnte ligger ved Kongens Nytorv.
Andre gode shoppingforslag:
Unisport - fotballfrelstes butikk nummer 1. Ligger på Strøget. Her finner dere unike fotballgjenstander som knapt finnes andre steder i verden. Blant annet verdens letteste fotballsko, og Messis unike sko - som ikke er til salgs. Åpent sju dager i uken. 
Wood Wood - 256 m2 flaggskipsbutikk i Grønnegade er spesialbutikken for unge. Storbyklær kombinert med undergrundsmote.
Abercrombie & Fitch. Du besøke den i Købmagergade 11 København. 

Ta en tur til Unisport, som mange kun kjenner som webshop. Foto: Odd Roar Lange

Bo og spise

Vi bodde på Absalon hotel like ved sentralbanestasjonen (hovedbanegården) i København. Her er det kort vei til transport og til Tivoli. Og grei avstand til Københavns rådhusplass som er det ene enden av Strøget. Hotellet har gode familierom, har høy kvalitet, bra service og god frokost. 
Vil dere bo billig så er dette trolig Københavns billigste overnatting.
Eller dere kan velge Danhostell Copenhagen City som har store familierom, men enkel og rimelig standard. 

Spisesteder som kan anbefales for ungdom er:
Cafe Norden som ligger midt på Strøget. Gode mat, populært blant turister, ikke det billigste stedet - men har gode enkle retter og svært god hjemmelaget is-té.

Cock´s & Cows Har vunnet konkurransen om å ha byens aller beste hamburger og pommes frites.
Tony´s er matklubbens italiensk/new york-ske restaurant med lave priser og god mat som passer for ungdom.

Vil du ha flere mattips i København så bør du ta en kikk på matbloggene Helles Kitchen,
Larsspiser , Anders Husa og May Britt og spiselandslaget.

Bonustipset:

Dra en tur til Experimentarium, som er en vitensenteret for barn og unge i København. Ligger i Tuborg Havnevej 7 i Hellerup, litt utenfor bysentrum. Men absolutt verd å ta turen. Her kommer dere til å kose dere stort i mange timer. Det er utstilllinger, temahaller, ting å gjøre, ting å lære, ting å prøve, ting å oppleve. Like kjekt for voksne som for barn. Planlegg besøket her.

Følg Thetravelinspector på Instagram.