7 fenomenale fjellturer i høstfjellet

Disse turene kan gi deg uforglemmelige opplevelser

Det vakre høstfjellet venter.                                       Foto: Frank Haughom/Turistforeningen

(ODD ROAR LANGE): Til alle årstider er det fine opplevelser å hente i norske fjell. Men det spørsm om noe kan måle seg med den vakre høsten. Men flotte farger, klar luft og varme dager når sola skinner.
Den Norske Turistforening og The Travel Inspector gir deg noen gode tips til fine turer i høst.

Rundtur vest i Tafjordfjella

Nydelig tur i relativt snilt terreng. Kanskje litt lange etapper for de minste, men en 10-åring går denne turen uten problemer.

Antall dager: 3
Rute: Zakariasvatnet - Kaldhusseter - Danskehytta - Reindalsseter - Zakariasvatnet.
Les mer om turen her.

Barnevennlige stier i Ryfylkeheiene

En vakker tur gjennom Ryfylkeheiene Dette er en fin tur for familier som er klare for å prøve ut hytte til hytte-livet over fire dager. Barna bør være i skolealder og ha erfaring med å gå lengre dagsetapper. Et fint alternativ for de med litt kortere bein er å gå fra Hunnedalen til Tomannsbu. Dette er en grei tur i avstand og dere returnerer til samme sted som turen starter.

Antall dager: 4
Rute: Bjordal - Kvitlen - Kvitlen - Støle Støle - Tomannsbu Tomannsbu - Hunnedalen
Les mer om turen her.

Heftig utsikt i Bergsdalen

Utsikten fra vesle Kiellandbua er høydepunktet på denne helgeturen ved Bergsdalen. Med korte avstander og kupert terreng er det en fin tur for de aller fleste.

Antall dager: 3
Rute: Hodnaberg- Torfinnsheim – Kiellandbu - Hodnaberg
Les mer om turen her.

Styggemannshytte med lysene fra Kongsberg i bakgrunnen.                         Foto: Jørn Følstad

Populært på Saltfjellet

Med et par-tre dager til rådighet, er en tur inn til Bjellåvasstua på Saltfjellet fin for familien. Denne hytta er en av de mest populære i Bodø og Omegns Turistforenings hyttenett, noe som ikke er overraskende, med den beliggenheten, naturen og trivselen området byr på.

Antall dager: 2
Rute: Skulneset i Tollådalen–Bjellåvasshytta tur/retur
Les mer om turen her.

På seterstier i Langsua

Langsua, eller Gausdal Vestfjell er et område med mye godvær og lite nedbør. Terrenget er lettgått, og starter du turen fra nord, er dagsetappene korte. Utsynet er vidt mot fjellene rundt, og du har også utsikt mot Jotunheimen. Dagsetappene er alle på 3-4 timer og egner seg godt for barnefamilier. Har du små barn anbefaler vi å bo fast på den betjente hytta Liomseter og gå dagsturer i området rundt hytta.

Antall dager: 3
Rute: Storhøliseter - Storkvelvbu - Skriurusten - Storhøliseter
Les mer om turen her.


Høstferiedager på Hedmarksvidda

Hedmarksvidda byr på et fint terreng for familier som vil prøve seg på sin første tur hytte til hytte. Her tar vi utgangspunkt i Åkersætra,  en særdeles trivelig plass å være for både store og små. Det er mange fine dagsturmuligheter i området, og mulighet for å bruke kanoer fritt om flere familier går sammen og leier Åkersetra leirsted. Ellers er den ubetjente hytta Åkersetra tilgjengelig.

Åkersætra leirsted

Hytte til hytte gjennom Sauherad- og Skrimfjella

Turen fra Nordagutu til Kongsberg er en flott tur som er lett tilgjengelig. Ta toget til Nordagutu og starte turen mot Flekkerhytta på Svanstul. Videre går dere gjennom hyggelig terreng og innom en rekke trivelige hytter før turen avsluttes i Kongsberg. Turen tar 4-5 dager, og er for barn som er vant til å gå i fjellet.
Les mer om turen.

Om dere har mindre barn anbefaler vi rundturen fra Flekkerhytta til Fugleleiken på Svanstul. Det er bilvei helt frem til Flekkerhytta. 

Antall dager: 4-5
Rute: Nardagutu – Flekkerhytta – Sommerseter – Solumhytta - Sørmyrseter - Sveinsbueller Styggemannshytta – Kongsberg

Ha en riktig god tur