Denne taxi-tjenesten tapper kontoen din ulovlig

Nå advarer de mot denne svindelen

(ODD ROAR LANGE): En rekke kunder av Uber-konkurrenten Ride.Am har opplevd at noen tekker småbeløp fra kontoen deres. Beløpet blir trukket selv om kunden ikke har kjørt en eneste meter med transportselskapet. Det er VG som forteller historien om Ride.Am. Et selskap det åoenbart er all grunn til å advare mot å bruke.

Tappet kontoen

En av kundene som har brukt Uber-kopien Ride.Am oppdaget at selskapet trakk flere beløp under 100 kroner i august i år. Og deretter har beløpet økt og hastigheten det samme.
En såkalt «member fee» blir trukket daglig.

- Svindel, sier DNB som har stengt transportselskapets tilgang til kundenes konti. I følge VG mener Ride.Am selv at det ikke handler om svindel, men en medlemsavgift lik den man kjenner fra nettsteder som Netflix!

Styr unna

En kvinne som ikke fikk tak i vanlig taxi i julebordssesongen i fjor valgte å installere Ride.Am-appen på sin telefon. I 2017 kjørte hun fem turer med selskapet uten at det ble trukket ulovlige beløp. Men i 2018 er hun trukket over 5000 kroner, som banken har tilbudt seg å betale tilbake.
Selskapet er politianmeldt.

Digital utvikling?

Ride.Am kaller altså uttakene «member fee» og «weekly access». Kunder forteller til VG at de prøvde å bestille skyss uten å lykkes, men at de har blitt trukket for avgifter. Mens Ride.Am skrøt av å ha 110 sjåfører - blant annet en rekke Uber-avhoppere.
Til VG forteller mannen bak tjenesten, Emil Away, at årsaken til at de plutselig har begynt å ta betalt uten at man reiser med selskapet er: «- Det er en tjeneste under utvikling, så prisstrukturen og vilkårene har gjennomgått endringer, slik som er normen for digitale tjenester. »

Dette skal du gjøre

° Først og fremst så skal du styre unna alt som har med Ride.Am og gjøre.

° Dersom du allerede har registrert deg så bør du stengte tjenesten så snart som mulig.

° Sjekk kontoen din og se om du er blitt trukket for de avgiftene som bankene mener er ulovlig.

° Dersom du har lagt inn kredittkortet ditt så kan du kontakte kortutsteder for å få pengene tilbake.

° Dersom du har lagt inn det vanlige bankkortet må du dessverre regne pengene som tapt. Men du kan selvsagt anmelde forholdet og håpe på å få igjen pengene på den måten.

° Bruk alltid kredittkort når du kobler deg til betalingstjenester.

Når World Visitor frister deg med sol og varme bør alarmklokkene ringe

(Odd Roar Lange): "For 782 kroner kan du få en gratisreise for to personer til Syden." Det lovet reiseselskapet Kenba Group i et personlige brevet som mange over hele landet har mottok. Etter påstander om lureri har selskapet skiftet navn.