Slår alarm om voldtekter i Hellas

Reiseforsikringsselskapet sender ut advarsel

live-thetravelinspector.jpg

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått meldt inn fire voldtekter av unge, norske jenter i Hellas. Alle sakene har likhetstrekk, og Europeiske har aldri tidligere sett en slik konsentrasjon av anmeldte voldtekter.
- Vi velger nå å si ifra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. 

Festkultur

Jon Berge er informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. (Foto: If)

Jon Berge er informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. (Foto: If)

- Det kan være tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i media om festkulturen på de greske øyene, men det er like fullt informasjon som bør frem, sier han.
- Hvert år får vi meldt inn voldtekter, men vi har aldri fått det i et slikt omfang, på så kort tid og fra kun ett land, sier Berge.
Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas. Jentene er tatt vare på og får støtte og oppfølging.

Ikke gå alene

- Dette minner oss om at det skjer svært alvorlige ting på disse party-stedene. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset, sier Berge.
En annen uheldig utvikling i Hellas er at det har vært vanskelig å få forebyggende behandling mot HIV etter de anmeldte voldtektene. I Norge og de fleste vestlige land får du automatisk slik behandling etter en voldtekt.
- I år har dette vært vanskelig i Hellas. Noen steder sier sykehusene de ikke har medisinen, mens andre igjen ikke gir det med mindre politiet ber dem om å gjøre det, sier informasjonsdirektøren i If og Europeiske.