SISTE: Avblåser flykaos i sommer

Enda en god nyhet før sommerferien

ORDEN: Kastrup Lufthavn utenfor København har fått orden i rekkene før det store sommerrushet. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Alt lå an til å bli en ny reisesommer med mye flykaos i Europa. Nå er to humper i veien fjernet. Først kom danske luftfartsmyndigheter til avtale med flygelederne på Kastrup utenfor København. Dermed ligger alt til rette for at flygelederne vil jobbe ekstra gjennom hele sommeren, og forhindre de varslede forsinkelsene og kanselleringene her.

Avblåser streiker

Og nå er det også kommet godt nytt fra England. Fagforeningen for ansatte i sikkerhetskontrollen, Unite, hadde varslet streiker ved terminal 3 og 5 hver eneste helg gjennom sommerferien. Altså på de dagene det er størst trafikk.
Nå har ledelsen ved London Airport Heathrow kommet med et bedre lønnstilbud, som gjør at Unite har avblåst aksjonene i sommer. Selv om SAS ikke flyr til de to streikevarslede terminalene ville aksjonene kunne påvirke reisene for nordmenn til og fra England.
Den nye lønnsavtalen, som gjør at de sikkerhetsansatte ved Heathrow får tilsvarende lønn som kollegene ved Stansted og Gatwick, godt nytt for reiseklare nordmenn.

Faren er ikke over

At de to problemflyplassene har fått orden i sakene betyr ikke at all risiko for flykaos og trøbbel er over. Følg derfor alltid god med på siste nytt om de flyreise. Og dersom du har bestilt billetter gjennom en billettformidler, husk å registrere dine kontaktdata hos flyselskapet du skal reise med.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.