Derfor ble det en riktig god opplevelse i Bakgården

Her er det lett å gå forbi - og det ville virkelig vært dumt

En liten smakebit av Bakgården på Løkka.                                                       Foto: Odd Roar Lange

En liten smakebit av Bakgården på Løkka. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Jakten på fine steder å besøke i Sommer-Norge fortsetter. I dag er turen kommet til nyåpnede Bakgården på Løkka som ble kjent da statsminister Erna Solberg kom på besøk tidligere i juni.
I dag var det verken statsministere eller et invitert presseslep på plass.
Men det ble allikevel - eller kanskje derfor - et besøk som mer enn frister til gjentagelse.

Det gode vertskap

Etter min mening er det to ting som virkelig skiller et godt sted fra et som er verd å gå forbi: god vertskapsutøvelse og et godt kjøkken. I den rekkefølgen.
Bakgården på Løkka, som ligger i trikketrafikerte Thorvalds Meyers Gate, ser i utgangspunktet ut som et sted du virkelig bør gå forbi. Et dystert ytre, og en utslitt markise er stedets frontside.
Men - ved bare å så vidt kikke inn døra ble jeg invitert videre inn av en observant servitør.
Det var smart - for oss begge.
For inne i det som virkelig er bakgården ble jeg veldig overrasket, den positive veien. Av en nyoppusset bakgård som var mer enn innbydende.
Og herfra gikk det videre oppover.
La meg først nevne det aller beste: Personalet!
Jeg har vært på noen hundre restauranter i inn og utlandet. Veldig mange hundre, når jeg tenker etter. Men - det er kun på femstjerners topprestauranter jeg har opplevd like engasjerte og observante servitører som hos Bakgården på Løkka.
Serveringspersonale som har «øynene i nakken» vokser ikke på trær, og er høyst ettertraktet i næringen. Fordi de får fornøyde gjester og øker salget. Det blir ikke bedre.

Menyen og prisen

Menyen denne søndagsettermiddagen (brunsjmeny kl 16.45) var ikke spesielt avansert. Men den holdt i lange baner. Og prisene er høyst akseptable.
(Jeg har imidlertid forstått det slik at det er en annen meny resten av uka, uten at jeg så langt vet hvordan den menyen er.)
Og med en rask servering og delikat presentasjon er jeg villig til å se bort fra fraværet av bestikk og serviett (som kom kjapt etter etterlysningen).
Litt godt brød og smør og en vannkaraffel til dagens moule frites hadde gitt enda et poeng på terningen. Men, pluss for prisnivået - og dobbelpluss for det helhetlige produktet.
Jeg kommer gjerne tilbake til Bakgården på Løkka.

Det skal godt gjøres å se at det skjuler seg en hyggelig sommerrestaurant bak denne fasaden. Men det gjør det.                                                                                                                   Foto: Odd Roar Lange

Det skal godt gjøres å se at det skjuler seg en hyggelig sommerrestaurant bak denne fasaden. Men det gjør det. Foto: Odd Roar Lange

Bakgården på Løkka

Nettside: Facebook
Adresse: Thorvald Meyersgate 63
Grünerløkka
Oslo

terning5-thetravelinspector.gif

Meny: 👍👍👍👍
Prisnivå: 👍👍👍👍👍
Service: 👍👍👍👍👍👍👍
Miljø: 👍👍👍👍👍
Totalopplevelse: 👍👍👍👍👍👍