Er Bergen Børs byens beste hotell?

Historie i veggene og topp service i rommene.

Stemningsfullt hotell midt i Bergen by. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Sentrumsnære byhotell byr sjelden på de store overraskelsene i positiv retning. Men det finnes heldigvis unntak: blant annet i Bergen.
For dersom du skal bo svært sentralt, svært bra og ha svært god service skal skal du sjekke om det er ledige rom til deg på Bergen Børs Hotel.

Ren kunst

Du tar et bygg fra 1862, som har huset byens første børshandel, og tenker at du skal lage hotell ut av det. Da har du enten ikke skjønt hvilke utfordringer slikt byr på, eller du gir blaffen, krummer nakken og går til arkitekt Claesson Koivisto Rune og ber om assistanse.
Direktør Kjetil Smørås i familieselskapet De Bergenske (som har Augustin, Grand Terminus, Villa Terminus, Zander K og Bergen Børs) valgte heldigvis det siste - og dermed kunne et nytt luksushotell åpne i 2017.
Og med tanker for kvalitet i alle ledd, og skattejakt etter gamle møbler og skatter på loftet, ble Bergen Børs Hotel et hotell som byen mellom de sju fjell kan være stolt av.
Dette er mye mer enn et forretningshotell. Det er et hotell for gode øyeblikk, romantiske weekends, merkedager og når du har fortjent noe ekstra.
Beliggenheten, et kort steinkast fra det gamle fisketorget, gjør at du ikke trenger bil dersom du skal oppleve de største og sentrale attraksjonene i Bergen. Dersom du har med bil så kan den parkeres i Klostergarasjen 300 meter unna.

Se bildene fra hotellet her:

Dette kan du bestille

Romklassene varierer fra standard enkeltrom og opp til en 54 m2 suite med havutsikt. Både standardrom, superriorrom og familerom er innholdsrike rom som vil dekke de flestes behov.
Det er også mulig å få rom der børsdirektøren hadde sitt kontor.
Prisen for de rimeligste rommene er ca 1250 kroner. Jeg valgte et litt bedre rom til 1550 per natt. Og med beliggenhet mot baksiden, fordi jeg liker å ha vinduet åpent om natten. Og da ville rom mot Vågen gitt trafikkstøy.

Ut for å spise?

Bergen har mange gode spisesteder. Og nordmenn liker gjerne å «gå ut for å spise».

Men dersom du bor på Bergen Børs Hotel et par netter så anbefaler jeg tar du tar minst én middag på hotellets egen «Bare Restaurant og Bar». Vi kunne velge mellom en fem retters eller ti retters meny, med tilhørende vinpakker denne kvelden.
Vi valgte den første, og det ble en gastronomisk reise på Vestlandet, der ingrediensene var kortreiste og av høy kvalitet.

Baren ligger i den gamle Handelskammersalen. Vakker og stemningsfull.
Frokosten, som virkelig er av det absolutt bedre slaget, serveres i samme lokaler som bar og restaurant. Litt trangt mellom noen av bordene er det, dersom du ønsker en privat samtale.

Men det finnes også noen litt større og frittstående bord.
Det som skiller et god hotell fra et veldig godt hotell er først og fremst de som jobber der.
I Bergen Børs Hotel kan være veldig stolt av sine ansatte. Det er tilsynelatende godt arbeidsmiljø, for latteren og smilet sitter løst. Og det gjør at jeg fort trives på et slikt hotell.
Jeg anbefaler gjerne Bergen Børs Hotel.

terning6-thetravelinspector.jpeg

Bergen Børs Hotel
Vågsalmenningen 1
Bergen
Tlf: +47 55 33 64 00
Nettside: Bergen Børs
Medlem av: De Historiske Hotel og Spisesteder