Nå får du rekordbillige reiser til syden

Og dette er den spesielle årsaken

(ODD ROAR LANGE): Etter en lang og kald vinter trodde mange at våren skulle bli rekordsesong for bestillinger av charterreiser til sommeren. Men de siste ukers gode og varme temperaturer i Norge har gitt morsatt effekt.

Prisene faller

Den siste tidens herlige sommervær med høye temperaturer i store deler av landet har ført til et prisras på reiser til Middelhavet. Aller billigst er reiser til Hellas, Bulgaria og Tyrkia. Fint vær og betydelig lavere etterspørsel før skoleferien begynner ligger bak de lave prisene. Dette forteller Ticket Feriereiser i en pressemelding.
Ingen planer neste uke?
Hva med en ukes charterreise til Rhodos inkludert fly og hotell for under kr 1500,-? Reiselystne nordmenn som kan tenke seg å reise på kort varsel kan gjøre skikkelige kupp akkurat nå. Men selv for de som foretrekker litt lengre tid å planlegge på så er prisene veldig fordelaktige. De nærmeste ukene frem til skoleferien kan man gjøre noen skikkelige reisekupp.

Ta en tur til Nice og Middelhavet før sommeren setter inn for fullt.       Foto: Odd Roar Lange

- Det er virkelig lave priser akkurat nå. Den som kan reise på kort varsel har mange herlige reisemål å velge mellom for under to tusen kroner, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser

Etterspørselen synker

Grunnen til det lave prisnivået er først og fremst høye temperaturer i store deler av Norge. Fint vær fører til at etterspørselen på restplasser avtar, som igjen fører til fallende priser. Samtidig er etterspørselen generelt lavere så lenge skolene fortsatt er åpne. 
-For de som vil reise utenlands og ikke stoler på at sommeren kommer til å by på like fint vær som vi har sett de siste ukene så er det akkurat nå et veldig bra tidspunkt å bestille på. Om bare noen uker så øker prisene igjen, sier Ellen Wolff Andresen.