- Nei, sommerens sydenferie er ikke avlyst

Sommersolen har gitt denne knallstarten for sommeren

Syv av ti sydenreiser er allerede solgt, sier Nora Aspengren i Tui. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Sør-Norge opplever sin beste maimåned på mange tiår. Og finværet ser ut til å fortsette. Jeg har vært noen dager i Danmark, og der er danskene redde for at sommervarmen skal bli «brukt opp» før sommeren i det hele tatt er kommet godt i gang. De har fjoråret friskt i minne. Da de hadde en fin mai, men ellers en begredelig sommer.
 - Strålende sol og «Afrikavarme» her hjemme gjør ikke at nordmenn avlyser sydenturen denne sommeren. Tvert i mot, en smak av sommer vekker appetitten på solsikker sommerferie og opplevelser man ikke har her hjemme. Skal man tro noen av de siste ukers overskrifter så mister nordmenn reiselysten når solen skinner. Men slik er det heldigvis ikke. Gresk mat, kypriotiske badestrender og solgaranti er fortsatt øverst på sommerens ønskeliste og reiselysten stiger i takt med gradene, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i Tui.

Is fremfor nettshopping

- Etter to uker med tropiske tilstander her hjemme så ser man at nordmenn velger å nyte været fremfor å sitte inne og nettshoppe reiser, men dette er helt normal mai-adferd for oss nordboere, sier Aspengren.
-Trenden tro er nå reiselysten for fullt tilbake, og ønsket om solgaranti og opplevelser man ikke får her hjemme er sterkere enn før. Dagens tall fra Tui viser en salgsvekst på 5 prosent denne uken og 7 av 10 reiser denne sommeren er allerede solgt. På grunn av høy etterspørsel er også utvalget av restplasser mindre i år enn tidligere fordi flere nordmenn har bestilt sydenturen i god tid.
Så, på tross av at vi går en «rekordvarm» helg i møte, så svekker altså ikke det åpenbart reiselysten vår, avslutter Nora Aspengren.

Fikk du med deg disse?