Her møter du Blekkulf i sommer

På sommertokt for miljøet og livet i havet

Fra sommertoktet i Østfold i 2021. Foto: Trine Sirnes

(ODD ROAR LANGE): Husker du Blekkulf fra bøker, sanger og barne-tv? Blekkspruten - og barnebokfiguren - som ble skapt av Bente Roestad og som lærte at barn skal lære at miljøvern på ordentlig, med særlig fokus på forurensning i havet.

Nå er Blekkulf klar for sommertokt i Østfold sammen med «Blekkulf-mor» Bente Roestad. Blekkulf har med seg både brannmaneten Magnethe og en glassmanet Glassfrid når han går om bord i den flotte skonnerten S/Y Valentine og reiser på sommertokt for miljøet.

Sommertoktet går til

20. -  21. juli        Engelsviken

23. – 25. juli       Hvaler, Skjærhalden

27. – 29. juli        Gamlebyen

Ombord møter du lokale, regionale og nasjonale organisasjoner og ildsjeler med kunnskap og engasjement for miljøet. Så som organisasjonene Elv & HavKystlotterietLei en BiologHold Norge RentTall Ships Races Fredrikstad 2023Naturvernforbundet Østfold, Visit Fredrikstad & Hvaler og en rekke unge skuespillere fra FredrikstadUngane

 Hele familien

- Sommertoktet retter seg først og fremst mot barn og unge, men bringer også med seg nyttig viten for voksne. Vi mener at reiseliv og miljø må samarbeide på tvers av fagfelt og geografiske grenser for å nå ut med kunnskap til alle som bor her og som besøker oss, sier reiselivssjef Maya Nielsen i destinasjon Fredrikstad & Hvaler.


Arrangementet er resultat av et langvarig samarbeid mellom organisasjoner og stiftelser som arbeider innen miljø, reiseliv og innovasjon.

-Alle er velkommen til å utforske skuta, se hva som dykkerne fyller akvariet med, se hva som skjer under vann med dronen vår, bli med på søppelbingo og møte Blekkulf og manetene. 

Aktivitene

  • Det settes opp et akvarium på brygga. Dykkerne fra Lei en Biolog fyller opp akvariet med det de finner på bunnen, og snakker med barna om det de har funnet.

  • Miljøstiftelsen Elv & Hav kjører droner under vann. Du kan så klart få prøve

  • Elv & Hav og Kystlotteriet viser hva slags søppel de finner i fjæra o gi havet

  • Bli med å lage et sjøpunghotell

  • Sjøspeiderne lærer barna å knyte sjømannsknuter

  • Tall Ships Races, Hold Norge Rent og Naturvernforbundet Østfold er på kaia for å fortelle om sine aktiviteter

  • Utforsk skuta! Kanskje tør du å klatre i riggen?

Arrangementet er gratis

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.