Den redder reisen - og gjør ventingen litt kjedeligere

Den ultimate julegaven til den som ikke allerede har én

Kofferten kom frem, som (nesten) alltid. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Jeg tipper at vi, neon ganger, er ganske like. Alle vi som reiser med fly og har med innsjekket bagasje.
Når vi står ved gaten og venter på «vår» koffert. Kommer den, eller kommer den ikke?
Jeg har løst akkurat dét problemet én gang for alle. Jeg har kjøpt en Apple AirTag og legger den inn i den innsjekkede kofferten. På den måten kan jeg følge koffertens ferd på hele reisen. Ved å bruke funksjonen «find my devices» på telefonen kan jeg umiddelbart etter ankomst til bagasjebåndet se om kofferten min er blitt med flyet eller ikke (noe den som regel har).

Slik virker den

AirTag med en egen stropp til å feste den i. Fto: Odd Roar Lange

AirTags er små runde brikker fra Apple, på størrelse med en femkrone - bare litt tykkere - som kan spores via iPhone eller iPad. AirTagen spores ikke av GPS, men av Bluetooth.
En AirTag sender ut et Bluetooth-signal som privat og sikkert kobles til enhver enhet i Find My-nettverket. Dette er som regel din Iphone eller Ipad. Signalet fanges opp og vises på din Apple-enhet,
Den innsjekkede kofferten min har en AirTag inne i seg, og den kobler seg til de mest nærliggende iPhones - for eksempel de i lommene til bagasjehåndtererne.

Via denne vil plasseringen vil sendes til til iPhonen min i Find My-appen som jeg har lastet ned.

min og bare min

- Kan plasseringen ses av andre?

-Nei, alle AirTags er koblet til en personlig Apple ID, slik at bare de som er logget inn på en Apple-enhet med den besteme Apple ID-en, kan se plasseringen til AirTag'en.
Dersom jeg deler min ID med en i reisefølget vil også denne personen kunne følge bagasjen. I motsatt fall er det bare jeg som kan følge den.
AirTags bare kan brukes av brukere med Apple-enheter - de er ikke kompatible med Android. Hvis du leter etter en lignende enhet for Android, kan du prøve trackere fra for eksempel Tile.

Koble den opp

Du kan også feste den på en mindre bag. Foto: Odd Roar Lange

Når du kjøper en AirTag må du koble den opp mot din Apple-ID og telefon (eller Ipad). Fjern den lille plaststripa som stikker ut av tagen.
Hold tagen nær telefonen din, og du får frem en enkel meny på hvordan du kobler enheten sammen via Fin My-appen.
Du kan sende melding til AirTagen slik at den sender ut en pipelyd. Praktisk dersom du har festet en AirTag til nøkkelknippet eller lommaboka, og ikke husker hvor du har lagt den.
-Er det noen ulemper med AirTag?
Du må huske å skifte batteri ca en gang året. Du får varsel på telefonen når det er på tide å skifte.
Dessuten går jeg alltid glipp av spenningen ved å lure på om kofferten min dukker opp på bagasjebåndet. Hvis du liker spenning, så er det kanskje en ulempe. For meg er det en lettelse.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.