Dette flyselskapet serverer 220 000 champagneflasker i år

Hvilken champagne passer best 10 000 meter over havet?

(Odd Roar Lange): En høytsvevende match, kanskje verdens beste champagne Charles Heidsieck Champagne og flyselskapet Singapore Airlines. Nå topper de businessklassen sin med å spandere verdens beste non vintage Champagne på passasjerene.

– Vi mener at de to er som skapt for hverandre, og vil oppleves som en spesielt god kombinasjon på 10 000 meters høyde, sier salgssjef Henrik Hanevold i Singapore Airlines Norge - og lover noe helt utenom det vanlige.

Høy på champagne

- Vi har valgt nettopp denne champagnen, fordi den er kraftig og gir mye smak, og derfor egner seg spesielt godt i de høyere luftlag, der smaksløkene svekkes, sier Hanevold.
Heidsieck Champagne ble kåret til  "best non vintage champagne in the world" under The Champagne & Sparkling Wine World Championship i London. Dette er ikke første og eneste gangen produktet er blitt hedret.
Det anerkjente norske  fagbladet Aperitif skriver at "den er verdt hver krone". Det vil si en flaske på Vinmonopolet for 430 kroner. 
– Jeg håper det vil friste til å oppleve hvor langt vi er villige til å gå for å tilfredsstille kresne gjester, sier Henrik Hanevold i en pressemelding. 

220 000 flasker champagne

Totalt serveres det over 220 000 flasker Champagne per år hos Singapore Airlines. Hvorav 170 000 flasker i Business Class. 

– Det blir over 600 flasker champagne hver eneste dag, og med et så stort volum er det ekstra viktig å velge riktig. Når vi nå igjen serverer nettopp Charles Heidsieck Champagne er det ikke minst fordi mange av våre passasjerer har ønsket det. Det er jo fortsatt et snev av tradisjonsrik glamour over å nyte et glass god Champagne høyt over skyene på vei mot eksotiske reisemål, avslutter Hanevold.

Fornøyd

Den norske importøren er ikke mindre stolt enn flyselskapet: – Vi har et veletablert forhold til produsenten og opplever Charles Heidsieck som ytterst seriøs og kravstor til egne produkter, sier daglig leder Hege Pedersen-Fröjd i Chaeos Wine & Spirits. Hun berømmer spesielt firmaet for å ha mer reservevin enn de aller fleste konkurrenter. Dessuten for å ha så lang tid som fem år på bunnfall, hvilket er uvanlig lenge og bidrar til høy kvalitet.

Fakta om Charles Heidsieck

Charles Heidsieck har en liten årlig produksjon på rundt en halv million flasker, bestående av en blanding av 60 forskjellige Cru og hele 40 prosent reservevin. Det er nettopp den høye andelen reservevin med en gjennomsnittsalder på 10 år som gir Champagnen en så kompleks, elegant og rik stil. Druer fra produsentens 50 egne vinmarker i Côte des Blanc og Montagne de Reims kombineres med druer fra flere av de mest velrennomerte dyrkene i Champagne. De ferdige flaskene ligger lagret i minimum fem år før de er klare for markedet. Huset ble grunnlagt i 1851 av Charles Heidsieck, en frisinnet visjonær som satte Champagne på kartet i USA og fikk kallenavnet Champagne Charlie av sine kunder.