Sparetipset: Da får du den billige sydenturen

Det er det beste tidspunktet å kjøpe sydenturen på

DEILIGE STRENDER: Palmesus og deilig strender lokker. Prisene er økt de siste åra, men det er mulig å spare mye penger på å velge riktig bestillings- og reisetidspunkt. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Ingen ting ser ut til å glede nordmenn mer enn å kunne kjøpe en billig sydentur. Særlig når snøen laver ned, det er speilglatt på fortauene eller minusgradene biter seg fast.

Her er mine sju beste tips for hvordan du finner de billigste reisene.

7) Etter skoleferien

Reisearrangørene slipper alltid sine lavpriskampanjer like etter hver skoleferie. Bruk derfor gjerne ferien til å planlegge sydenturen. Men vent til etter ferien med å bestille den.

6) Nyhetsbrevene

Meld deg på reisearrangørenes gratis nyhetsbrev slik at du får direktemelding når salgskampanjene starter.

5) Januarferien

De fleste tar ut ferie i jule- og nyttårshelga. Og sparer den neste til vinterferie eller påskeferien. Dersom du kan reise av gårde i januar så har du mulighet til å gjøre årets første reisekupp. Nå kan du finne reiser til halv pris i forhold til siste del av desember.

4) Før sommerferien

For å finne de billigste reisene må du finne det beste reisetidspunktet og reisemålet. Har du anledning til å reise før selve skolesommerferien starter, altså før St. Hans, så har du en god mulighet til en billig ferie. Siste uka i april, hele mai og de tre første ukene i juni er langt billigere enn fra St. Hans til og med første uka i august. Unntakene er restplasser «i aller siste liten».

NY FAVORITT: Albania er i ferd med å seile opp som en ny reiselivsfavoritt hos flere nordmenn. Foto: Odd Roar Lange

3) Etter sommerferien

Fra ca 10. august og de neste seks ukene er sydenturer ofte billige. Du kan spare titusener på å velge disse ukene fremfor høysommeren. I tillegg er det større mulighet til å unnslippe hetebølgene.

2) Førjulsturen

Mens resten av Norge er opptatt av julemarked, adventkalender og julekakebaking bør du stikke avgårde siste uka i november eller de 20 første dagene i desember. Dette er en lavsesong for flere reisearrangører og de slipper restplass-reiser til lave priser.

1) Restlplassene

Husk at reistplasser legges ut hver dag. Og ikke bare i siste liten. Restplasser kan like gjerne være rene kampanjepriser som slippes flere måneder før avreise. Vær fleksibel i forhold til reisedag og reisemål.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.