Intervjuet: - En pinlig affære

Arne Marius Berg glemmer det aldri. Det er lett å forstå

Arne Marius Berg, assisterende driftsdirektør i Thon Hotels

(ODD ROAR LANGE): Arne Marius Berg, assisterende driftsdirektør i Thon Hotels og er blitt en erfaren hotellgjest. Reisen til en vinmesse i Bordeaux gikk imidlertid ikke helt etter planen. Det er klart for ukens intervju

Dette er sangen som minner meg om reiser. 

Elsker jo å reise og oppleve nye steder. Av musikk så er det kanskje musikken som jeg har reist for å høre. U2 i Dublin for 20 år siden vekker definitivt gode reiseminner. Skal jeg velge så er det nok uansett Empire state of Mind med Alicia Keys. Når jeg hører den på radio så pirrer det litt ekstra i reiselysten. 

Denne boka har gitt meg inspirasjon til en reise

Ble helt oppslukt av Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón. En bok som utspiller seg i Barcelona etter den spanske borgerkrigen. Den skildrer byen på en fantastisk og levende måte. 

Dette er den fineste utsikten jeg vet om

Foto: Odd Roar Lange

Nå finnes det veldig mye gode utsikter rundt om i verden, og dette handler også om hvem man deler utsikten med. Skal jeg nevne noen minner som har satt seg ekstra godt så må det være å se Paris fra Eiffeltårnet. Spise en lang lunsj på Jules Vernes med min kone, over byens liv, og bare nyte både utsikt, mat og drikke. 
Et annet godt minne er å kjøpe med seg litt god ost og vin, sykle opp til oversiden av Grand Cru markene i Chablis, og bare se utover det vakre landskapet mens man nyter god mat og drikke

Dette er alltid er med i reisegarderoben min. 

Her er jeg nok litt kjedelig, airpods og solbriller klarer jeg meg ikke uten, like så en blå skjorte. 

Den beste butikken jeg har besøkt på mine reiser

Setter stor pris på delikatessebutikker og vinbutikker, gjerne med lokalmat fra regionen jeg besøker. 

Min favoritt blant små hoteller. 

Liker gjerne boutiqe-hoteller når jeg reiser fremfor de største maskinene. Har egentlig mange favoritter. Generelt er jeg vel så opptatt av servicen som kvalitetene, og ofte er det menneskene som avgjør kvaliteten på hoteller. Hadde en nydelig weekend på Engø gård som første reise etter at vi fikk barn. Det er en perle på Tjøme og med et nydelig badehus i engelsk stil. I utlandet så er Nimb i Københav en perle. 

Nimb i København. Foto: Odd Roar Lange

Festivalopplevelsen jeg aldri glemmer

Min første festival var på Kalvøyafestivalen i 96. Vi spilte litt fotball med noe utlendinger mellom konsertene, viste seg at vi ente opp å spille en liten kamp mot Sepultura, noe som var veldig stort for en 16-åring fra Trøndelag:)

Den beste hotellfrokosten jeg har opplevd

Er jo over middels opptatt av frokost da jeg har jobbet med dette i mange år. Beste opplevelser må være fra vårt eget hotell i Lofoten. I Berlin hadde vi en fantastisk utsikt over Brandenburger Tor, fra et vindusbord  i 2. etg på Kempinski Adlon i Berlin. Med flott service og a la carte-meny så er dette et godt minne. 

Min favorittcocktail 

Negroni Foto: Odd Roar Lange

På cocktail-siden så har det vært enorm utvikling de siste 10 årene. Og reise til nye steder innebærer en god del research rundt retauranter og barer. For meg så er det som oftest kvaliteten på en perfekt balansert Negroni, kombinert med service-nivået som avgjør om dette er en favorittplass eller ei. 

Dette reiseminnet fra min barndom glemmer jeg aldri. 

Beste ferieminne fra barndommen må være fra feriehus Danmark, hele familien samlet, med basseng i hagen og hvite sanddyner.

Noe jeg gjerne kjøper med meg hjem fra reiser

Kjøper helst med meg lokal mat og drikke fra regionen jeg har besøkt. 

 En ting jeg aldri har fortalt noen om fra mine tidligere reiser

Hmmm. Var ganske ung og på en stor vinmesse i Bordeaux. Smakte rundt 40 viner om dagen og endte opp på en enorm nattklubb litt utenfor byen siste kveld. Endte opp å misse flyet dagen etter og med tom lommebok ble det en litt pinlig affære, men kom meg hjem omsider….

Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser

Hadde gleden av å delta på et kurs på Cornell University, upstate NY for noen år siden. Var så heldig å henge en del med ev av verdens fremste hotelldirektør, han var blant annet GM på Burj al Arab i flere år. Enormt innsiktsfull, empatisk og villig til å dele av sin kunnskap. 

Arne Marius Berg, assisterende driftsdirektør i Thon Hotels

Denne personen er mitt beste fantasireisefølge. 

Jeg har det jo veldig bra når jeg reiser. Være seg om det er med familie eller vennen. Særlig elsker jeg å reise på nye steder med min kone, vi har en utrolig god balanse mht hva vi liker, tempoet det skal gå i og oppgavefordeling. Men om jeg skulle velge noen andre så tror jeg gjerne at jeg kunnet hengt meg på en tur med Jack Nicholson og Morgan Freeman, litt bucketlist-movie-aktig. 

Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

Her må jeg nok melde pass, om det skulle være noe så må det være gode ideer som jeg har tatt med og lært av. 

En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/det

Er ganske pragmatisk når jeg pakker, så pakker nok heller litt for lite en for mye. 

Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra til.

Lik som forrige ukes intervjuobjekt, Kjersti R. Ulstein, så har jeg heller aldri vært på Svalbard. I tillegg vil jeg gjerne se mere av Nord-Norge, en nydelig landsdel som jeg alltid vender tilbake til. 

Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise. 

Kan ikke si at jeg har opplevd noe situasjoner jeg har opplevd som skremmende. Tror kanskje det må være å sitte på scooter gjennom Ho Chi Min, et under at det gikk bra….

Intervjustafetten sendes videre til:

Atle Gulbrandsen, motorsportkommentator og eier av Ribalta PR

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.