Dette skjer med dagpengene dine i påskeferien

Dette er gode nyheter for tusenvis av nordmenn

(ODD ROAR LANGE): Er du blant dem som er permittert under den pågående koronasituasjonen, og bekymret for hva som skjer i påskeferien?
Tusenvis av ansatte i reiselivet og andre bransjer må holde seg borte fra arbeidsplassen på grunn av permitteringer. Da er i alle fall dette noen gode nyheter:

Permitterte får dagpenger i påsken

Vanligvis får ikke permitterte dagpenger under permittering i jul- og påskehøytiden, men NAV kan gi unntak fra denne særregelen. Det har de siste ukene vært en enorm økning i antall søknader om dagpenger fra permitterte som følge av covid-19-pandemien. Det forenkler derfor saksbehandlingen for NAV betraktelig at etaten nå slipper å behandle dispensasjoner om permitteringer i påsken, forteller NAV og Regjeringen.

– Vi fjerner særregelen slik at permitterte får dagpenger i påsken. Samtidig letter vi situasjonen for et hardt presset NAV, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.
Endringen innebærer at dagpenger ved permittering vil løpe som normalt, selv om det er høytid.
De permitterte trenger ikke foreta seg noe og kan fylle ut meldekort som vanlig.
Arbeidsgivere trenger ikke lenger søke om dispensasjon fra særregelen knyttet til permitteringer i høytidene.

Forslaget var på høring før jul 2019.
- Men forskriftsendringen er framskyndet siden de mange permitteringene som nå blir varslet, vil treffe i påsken, sier statsråden.
Endringen i dagpengeforskriften gjelder fra 20. mars 2020.