Hurtigruten utvider med seiling til disse nye havnene

Hurtigruten justerer reserveruteplan – inkluderer Lofoten  

Hurtigruten er klar for å seile innom Svolvær både på sørgående og nordgående rute. Foto. Odd R. Lange

(ODD ROAR LANGE): Hurtigruten endrer seilingsplanen og inkluderer nå Lofoten i den nye midlertidige ruteplanen. Godsfrakt sør for Tromsø er ikke en del av Hurtigrutens avtale med staten. Men selskapet satte sammen reserveruteplanen valgte de likevel å starte så langt sør som Bodø, blant annet for å skape en forbindelse til jernbanen.   
Nå skal også Svolvær inkluderes i den midlertidige ruteplanen.  

Justerer seilingsplanen

- Etter samtaler med lokalt næringsliv har vi valgt å justere ruten litt. Fra onsdag morgen (25. mars) skal vi innom Svolvær både på de nord- og sørgående seilingene. Dermed kan vi bidra til å frakte fisk og annen gods både til og fra Lofoten som en ekstraservice til lokalbefolkningen, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.  

 - I tillegg skal vi i tiden fremover også anløpe Finnsnes og Mehamn de gangene godsmengden gjør dette nødvendig. Sammen med NorLines, som håndterer godstransporten for Hurtigruten, skal vi få på plass detaljene for disse anløpene, sier Ege.   

Litt gods – så å si ingen passasjerer 

De to skipene som seiler i rutetrafikken langs kysten av Nord-Norge, nyoppgraderte «MS Richard With» og «MS Vesterålen», seiler kun med gods og lokalpassasjerer.  
- I praksis er det nesten ingen passasjerer om bord. Vi har rundt 5-6 passasjerer på skip som er bygget for å ta 5-600. Det sier litt om den ekstraordinære situasjonen vi nå står oppi, sier Ege.   
Oppdatert ruteplan og informasjon om de midlertidige reserveseilingene kan du finne her:  

Les disse sakene om Hurtigruten: