De beste familieferiene med barna i Sverige

De beste familieferiene med barna i Sverige

30 gode grunner til å dra til Sverige med barna

(ODD ROAR LANGE): Nordmenn er en av de viktigste gjestene for svensk turisme. Mange drar på dagstur for å handle billig mat og godterier. Men Sverige er full av aktiviteter som passer for barnafamilier. Visit Sweden har laget denne oversikten over aktiviter for første halvår (og vel så det) av 2018.

Februar

Albert Åberg-utstilling av Gunilla Bergström
Når: 15. februar–15. april.
Hvor: Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, Västsverige.
Hva: Gunilla Bergström, en av Sveriges fremste skapere av billedbøker for barn, stiller ut sine illustrasjoner av Albert Åberg på utstillingen “Jag skal banne meg rita själen”. Gunilla anvender ofte collager i sitt kunstneriske uttrykk og temaene som blir tatt opp i utstillingen er blant annet utenforskap, redsel, usikkerhet, kameratskap og familielivets kompliserte sider.
Les mer her

Snowcamp i Säfsen
Når: uke 7–10.
Hvor: Fredriksberg, Dalarna.
Hva: Snowcamp er et unikt lekehus, der barn og ungdommer i alle aldre får muligheten til å utvikles seg gjennom actionsport med likesinnede. Profesjonelle instruktører veileder og insturerer barna på trampoliner, og lærer dem om koordinasjon, kroppskontroll og triks. I uke 7-10 er det vinterferiecamp for barna.
Les mer her

Vinterferiemoro på Kalmar Slott
Når: 17.–25. februar.
Hvor: Kalmar slott, Kalmar.
Hva: Oppdag Kalmar slott i løpet av vinterferien. Det vil blant annet bli arrangert spennende guidede turer og en sifferjakt for barn gjennom Kalmar slots saler, trapper og rom.

Helt Sinnes
Når: 05 februar.–21. juni.
Hvor: Tom Tits Experiment, Södertälje.
Hva: Utstilling som har tema sanser. Tom Tits ligger rett utenfor Stockholm, og her kan du på en leken måte oppdage og utforske dine egne sanser med hjelp av ulike eksperiment. Hvordan reagerer man når en sans blir tatt vekk? Det kan du få svaret på i den interaktive og spennende utstillingen som passer for hele familien.

Mars

Påskemarsjen er i gang.                                                       Foto: Visby Centrum/Visit Sweden

Påskemarsj
Når: 29. mars.
Hvor: Gotland.
Hva: Påskeparade med 4000 påskehekser. Både voksne og barn kler seg ut og har muligheten til å vinne flotte premier. Alle utkledde barn får også et påskeegg.
Les mer her

Planet Earth II – Live in concert
Når: 1. mars.
Hvor: Scandinavium, Göteborg.
Hva: De vakreste bildene fra BBC sin suksesserie ”Planet Earth II” blir vist i 4K-Ultra-HD på en gigantisk skjerm, akkompagnert av et åtte manns symfoniorkester. De vil fremføre musikk av Oscarvinneren Hans Zimmer, Jacob Shea og Jasha Klebe
Les mer her

Ildfesten
Når: 13. mars.
Hvor: HedenGöteborg.
Hva: En folkefest for alle som elsker lyset, varmen og gleden! Ildfesten er en 4000 år gammel iransk tradisjon som blir feiret natten før Nouruz (nyttårsaften). På festivalen vil du kunne finne deilig mat, fin musikk og brennende bål.
Les mer her

April

Bilsportmessen Elmia
Når: 30. mars og 01. april.
Hvor: Jönköping.
Hva: Skandinavias største bil og mc-messe for motor-entusiaster. Det er en messe for hele familien der det ikke bare vises biler og motorsykler, men som også byr på underholdning, konkurranser og spektakulære utendørs-show.
Les mer her

Göteborg Vitenskapsfestivalen                        Foto:  Dick Gillberg/Visit Sweden

Den internasjonale Vitenskapsfestivalen
Når: 18.–22. april.
Hvor: Göteborg.  
Hva: Internasjonal vitenskapsfestival som skaper en møteplass for kunnskap, inspirasjon og nye perspektiver. Med rundt 70.000 besøkende hvert år og hundrevis av aktiviteter, er dette et av Europas ledende populærvitenskapelige arrangementer. Festivalen tilgjengeliggjør forskning og blander vitenskap og kultur på en spennende og kreativ måte, og spiller en viktig rolle for å vekke interesse for forskning og vitenskapelige emner.
Les mer her

Isaberg klatrebane
Når: 15.–14. april.
Hvor: Isaberg Segway Adventure, Jönköping, Småland.
Hva: En høydebane som byr på eventyrlige klatreopplevelser i toppen av trærne. En morsom kombinasjon av lek, klatring og eventyr, der du velger den løypa som passer deg best.
Les mer her

Kronoberg Little rock zipline                                                Foto: Daniel Breece/Visit Sweden

Gladiatorutstilling
Når: 21. april–12. august.
Hvor: JönköpingSmåland.
Hva: Få et innblikk i gladiatorenes liv og antikkens historie i en spennende og interaktiv utstilling. Utstillingen sirkulerer mellom ulike land og kontinenter, men det er første gang den gjester Sverige.
Les mer her

Liseberg er klar for en nye sesong.                                               Foto: Odd Roar Lange

Sesongstart på Liseberg
Når: 28. april–30. september.
Hvor: Liseberg, Göteborg.
Hva: Sommersesongen åpner på Liseberg og 40 attraksjoner står klare til å ta deg i mot. Den nye berg og dalbanen Valkyria, som åpner i løpet av året, blir Europas lengste “Dive Coaster”. Den kommer til å ta deg himmelhøyt og dropper deg 50 meter ned mot avgrunnen i 105 kilometer i timen.
Les mer her

IKEA Museum
Når: 28. april.
Hvor: IKEA Museum, Kronoberg, Småland.
Hva: En ny midlertidig utstilling innvies som handler om IKEA Hacks. Ikea Hacks går ut på å endre, re-designe og tilpasse IKEA produkter, slik at de får et nytt uttrykk.
Les mer her

The Mystical Power of Shaolin Kung Fu
Når: 07. april.
Hvor: Cirkus, Stockholm.
Hva: Et familieshow som tar deg med på en reise til den mystiske verden av Ze, proppfullt av spektakulære øvelser og triks. Et show som passer for både unge og gamle.
Les mer her

Lakrisfestivalen
Når: 14.–15 april.
Hvor: Annexet, Stockholm.
Hva: Velkommen til en magisk verden når verdens største lakrisfestival går av stabelen. I år feirer festivalen sitt 10 års jubileum og det vil bli en 2000 kvm stor fest med mange deilige smaksopplevelser og underholdning.  
Les mer her

Sesongstart i Astrid Lindgrens Verden
Når: 09. mai.
Hvor: Vimmerby, Småland.
Hva: I Astrid Lindgrens eventyrlige verden kan du blant annet hilse på Emil i Lønneberget og Pippi Langstrømpe. Nyt en roligere periode med Astrid Lindgrens kjente historier og figurer når parken åpner førsesongen.
Les mer her

Ziplinens dag – Little Rock Lake
Når: 10 mai.
Hvor: Kronoberg, Småland.
Hva: Europas lengste zip-linebane innvier nye attraksjoner og aktiviteter. Test ut over 4 km med liner i skogen i det smålandske høylandet.
Les mer her

Hammarkullekarnevalen
Når: 25.–27. mai.
Hvor: Hammarkullen, Göteborg.
Hva: Årlig karneval-prosesjon og flerkulturelle folkefest i bydelen Hammarkullen. Siden 1979 har latinamerikanske foreninger bidratt med dans og drakter i den fargerike karnevalsfeiringen.
Les mer her

Gardsjöspelet
Når: 25.–27. mai.
Hvor: Rättvik, Dalarna.
Hva: Middelalderoppsetning hvor publikum inkluderes i forestillingen. På plassen finnes også et eget middelaldermarked med salg av ulike gjenstander og mat.
Les mer her

Da Vinci Intervention
Når: 05.mai–04. november.
Hvor: Kalmar slott i Kalmar, Småland.
Hva: I åtte av slottets saler kan besøkende oppleve tolkninger av Leonardo Da Vincis maskinoppfinnelser og studier av hans ikoniske kunst i fullskala. Utstillingen hyller geniet og renessansemennesket Leonardo Da Vinci, og den tilbyr en underholdene, pedagogisk og opplysende opplevelse for alle.
Les mer her

Juni

Middelalderdagene
Når: 30. juni –01. juli.  
Hvor: Varberg, Halland.
Hva: Festningsområdet i Varberg kler seg i fargesprakende middelalderpynt. Drøm deg tilbake til en svunnen tid og opplev hvordan folk levde i middelalderen. Fartsfylte ridderoppvisninger, gjøglerskole, musikk og pil og bueskyttere vil sørge for en eventyrlig stemning.
Les mer her

Apple Bay Day
Når: 06. juni.
Hvor: Apelviken, Varberg, Halland.
Hva: På selveste nasjonaldagen innvies sommeren med en rekke forskjellige festligheter. Det vil bli tilbud på alle restauranter, gratis hoppeslott, loppemarked og mye mye mer.
Les mer her

Midsommerfeiring i Äskhults by
Når: 22 juni.
Hvor: Äskhult, Halland.
Hva: Midsommerfeiring med dans rundt maistangen, lek og underholdning.
Les mer her

John Bauer 100 år
Når: 01. juni.
Hvor: Jönköping, Småland.
Hva: Det er i år 100 år siden den kjente kunstneren John Bauer døde. Maleren er kjent for sine illustrasjoner og malerier av svensk natur og troll. Bli med inn i Bauers eventyrlige verden av nisser, troll, jetter og prinsesser.
Les mer her

Midtsommerfeiring i Dalarna
Når: 22. juni.
Hvor: Dalarna.
Hva: Bli med på ekte svensk midtsommer i Dalarna! Den tradisjonsrike svenske midtsommerfeiringen er en hyllest til den lyse årstiden. På midtsommeraften (som i år faller på fredag 22. juni) kler svenskene seg opp i finstasen, pynter håret med blomster og samles for å spise god mat, synge og danse rundt maistangen. Feiringen finner sted rundt om i hele landet, men den mest tradisjonsrike finner du i Dalarna. Her blir det feiring med blomsterpyntet maistang, kransbinding, dans, musikk, mat, fest og god stemning. På Gammelgården i Rättvik kan du oppleve autentisk midtsommerfeiring med spelemann og den største feiring finner du i Sammilsdal i Leksand, der mer enn 20 000 mennesker samles hvert år.
Les mer her

Side by Side by El Sistema
Når: 16.–20. juni.
Hvor: Göteborg.
Hva: Barn og ung fra hele verden samles for å spille, synge i kor, skape og utvikle seg sammen. I år er det fem års jubileum for Side by Side og det feires med en stor festivalkonsert sammen med musikere fra Göteborgs Symfoniker og Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.
Les mer her

Stockholm Street Festival
Når: 30. juni–02. juli.
Hvor: Kungsträdgården, Stockholm.
Hva: Stockholm Street festival er en av Sveriges beste festivaler for gateartister. Her vil du blant annet finne gjøglere, magikere, klovner illusjonister, akrobater, komikere og mye mye mer. Det vil bli arrangert graffiti-konkurranse, sirkusskole og et utvalg av ulike food trucks i Kungsträdgården.
Les mer her

Juli

Partille Cup
Når: 03.–08. juli.
Hvor: Göteborg.
Hva: Verdens største møteplass for unge håndballspillere. En arena hvor spillere fra hele verden møtes for å konkurrere mot hverandre.
Les mer her

Fotballturneringen Gothia cup samler lag fra hele verden.     Foto: Odd Roar Lange

Gothia Cup
Når: 15.–21. juli.
Hvor: Göteborg.
Hva: Gothia Cup er en internasjonal fotballturnering for ungdommer fra hele verden. En møteplass for verdens ungdommer, uavhengig av religion, hudfarge eller nasjonalitet. Hvert år deltar 1700 lag fra 80 ulike nasjoner, og spiller til sammen 4500 kamper på 110 forskjellige baner.
Les mer her

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Nå kan du besøke flere historiske hotell og spisesteder

Nå kan du besøke flere historiske hotell og spisesteder

Nå kan du glemme paraplydrinken på luksushotellet

Nå kan du glemme paraplydrinken på luksushotellet